Idei amenajare living: 20+ decorațiuni de care ai nevoie

Camera vedetă a casei, livingul reprezintă locul care îndeplinește cele mai importante roluri dintr-o locuință. Aici sunt întâmpinați oaspeții în zilele de sărbătoare, dar și rudele sau prietenii cu care adori să te bucuri de un film bun într-o seară de weekend. Camera de zi este adesea folosită și pe post de birou sau chiar dormitor, dacă vorbim de o casă mai mică. Fără îndoială, vorbim de o încăpere multifuncțională, care trebuie să fie amenajată cât mai comod și însuflețită de personalitatea fiecărei case. Descoperă mai departe câteva idei de amenajare a sufrageriei, care îți vor fi de folos pentru decorarea unui spațiu aspectuos și primitor.

Idei pentru decorarea livingului tău

Există o mulțime de idei de amenajare a livingului pe care le poți lua în considerare atunci când vrei să obții un spațiu cu adevărat deosebit. Este, însă, necesar să ții întotdeauna cont de stilul, forma și dimensiunea camerei. Indiferent dacă iei în considerare amenajarea unei sufragerii mici sau a uneia foarte generoase, este important să nu aglomerezi spațiul pe care îl ai la dispoziție, ci să alegi cu mare grijă obiectele de decor.

În funcție de dimensiunea camerei

  • Decorațiuni potrivite pentru un living de dimensiuni mari

Dacă iei în calcul amenajarea unei încăperi mari trebuie să știi că regulile de decor sunt mult mai permisive. Pentru început umple camera cu piesele de mobilier absolut necesare într-un living, precum canapea, fotolii, o bibliotecă încăpătoare și o măsuță de cafea. Mai departe, dă-i o notă armonioasă cu ajutorul decorațiunilor. Alege cum vrei să fie sufrageria ta. Poate să includă zonă de relaxare, de lucru, de dining, etc. Poți alege să înfrumusețezi încăperea cu vaze decorative mai mari, în care să așezi flori artificiale deosebite. Fântânile decorative sau figurinele își pot găsi și ele locul pe undeva.

  • Decorațiuni potrivite pentru un living de dimensiuni mici

În cazul în care sufrageria ta este micuță, trebuie să acorzi o atenție sporită culorilor pe care le folosești. Mergi pe nuanțe deschise, neutre. Valorifică lumina naturală și pe cea artificială, ca să dai impresia unui spațiu mai aerisit. Așadar, la capitolul idei amenajare living mic va trebui să incluzi diferite lămpi și veioze, oglinzi ori tablouri decorative cu lumină LED, dar și alte elemente în nuanțe deschise sau care reflectă lumina, ca de exemplu decorul infinity din ceramică ori vaza ceramică Penelope.

  • Decorațiuni potrivite pentru un living open space

Pentru amenajarea livingului de tip open space poți lua în considerare decorarea camerei cu flori artificiale. Ceasurile de masă sau de perete, suporturile pentru lumânări, pernele decorative și decorațiunile textile pot fi utilizate cu succes pentru amenajarea sufrageriei, la bloc sau la casă.

În funcție de stilul dorit

  • Decorațiuni pentru un living modern

Stilul modern este foarte ușor de creat și de întreținut. Ca să alegi cele mai frumoase decorațiuni pentru livingul modern trebuie să te gândești la piesele cu forme geometrice, finisajele naturale, pattern-urile și petele de culoare. Prin urmare, îți recomandăm produse precum lampa de masă sferă albă din porțelan  sau acest minunat obiect decorativ Moonlight.

  • Decorațiuni pentru un living clasic

Spre deosebire de alte stiluri decorative, decorul clasic se potrivește spațiilor generoase.

Eleganța și funcționalitatea definesc perfect designul livingului clasic, așa că sunt de preferat obiecte decorative, precum statueta Buddha sau suportul pentru lumânare Quattro, ce pot îmbunătăți aspectul oricărei încăperi. La fel de bine se potrivesc și ghivecele inedite, florile artificiale, lampadarele, lustrele ori alte corpuri de iluminat cu forme deosebite.

  • Decorațiuni pentru un living retro

Pentru o amenajare în stil retro trebuie să faci o incursiune în trecut. Ai nevoie de ceasuri ca odinioară, așa cum este modelul analogic din metal și marmură, ori unul sub formă de bicicletă. Un set de două ghivece pe un suport retro poate contribui la o atmosferă unică a livingului tău, la fel și cutiile elegante pentru depozitare, din lemn, și un suport din sticlă cu un model de bambus, pentru lumânare.

În funcție de forma camerei

  • Decorațiuni pentru un living dreptunghiular

Ai nevoie de câteva idei pentru un living dreptunghiular? Ei bine, pentru o asemenea formă, indiferent de dimensiunea sufrageriei, trebuie să creezi două zone de interes, cea funcțională și cea decorativă. Dacă vorbim de amenajarea unui living mic și îngust, este de preferat să nu folosești prea multe corpuri de mobilă sau elemente decorative. De pildă, o vază decorativă din ceramică sau un tablou amplasat deasupra canapelei pot fi îndeajuns, dacă au alături câteva decorațiuni textile.

  • Decorațiuni pentru un living pătrat

Chiar dacă nu ai prea multe idei de amenajare a livingului, forma pătrată poate fi considerată un avantaj. În funcție de suprafața pe care o ai la dispoziție, poți crea mai multe zone de interes, conform necesităților tale.

Esențial ar fi să alegi decorațiuni care săs e potrivească stilul locuinței. Iar în cazul în care locuiești la casă, să iei în considerare și amenajarea curții, dacă livingul are deschidere către aceasta. Pe lista ideilor de decorare a livingului se pot regăsi figurinele, suporturile pentru flori, lumânări, lămpi și alte corpuri de iluminat, cutii de depozitare ori tablourile.

Sfaturi practice pentru decorarea și amenajarea livingului tău

  • Decorarea cu oglinzi este o idee bună pentru un living îngust;

  • Poți uni zonele unui living cu ajutorul covoarelor;

  • Stabilește înainte de a decora funcțiile încăperii;

  • Definește și accentuează unul sau chiar două puncte de atracție, cum ar fi un tablou de dimensiuni mari ori un șemineu tradițional;

  • Corpurile de iluminat și tipul luminii – caldă, rece sau neutră – se vor alege în funcție de activitățile pe care urmează să le desfășori în living;

  • Dacă vrei să mărești vizual spațiul sufrageriei, montează perdelele cât mai aproape de tavan;

  • Există decorațiuni pentru fiecare încăpere. Într-un living e necesar să realizezi grupaje decorative care să includă compoziții cât mai variate, texturi contrastante și pete de culoare;

  • Creează un culoar de trecere pe o singură parte a încăperii dacă livingul este dreptunghiular;

  • Una dintre cele mai bune idei de amenajare a unui living de dimensiuni reduse presupune atragerea privirii către tavan, cu ajutorul unor profile decorative, care fac pereții să pară mai înalți;

  • Creează iluzia optică a unui spațiu aerisit prin valorificarea luminii;

  • Folosește covorul ca element decorativ, prin alegerea unor culori și imprimeuri interesante.

 

Când ai nevoie de idei pentru amenajarea unui living trebuie să iei în considerare faptul că această încăpere îți oferă o flexibilitate maximă. Întrucât este o cameră multifuncțională, sufrageria îți permite să integrezi o mulțime de obiecte decorative diferite, însă trebuie să ai grijă să nu o aglomerezi. Stabilește, încă de la bun început, stilul de design al livingului, apoi ia toate deciziile în funcție de forma și dimensiunea lui, ca să te asiguri că vei obține un spațiu funcțional, modern și complet adaptat nevoilor tale.


Lasa un comentariu
Nu exista opinii la acest produs