Politica de retur

Returul produselor se accepta conform termenilor si conditiilor mentionati mai jos si sunt in conformitate cu prevederile O.U.G. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative: 

Produsele care fac obiectul comenzilor incheiate online, pot fi returnate, fara invocarea vreunui motiv intr-un termen legal de 14 zilede la data primirii acestora; inainte de expirarea perioadei de retragere, consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile calendaristice incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator.  

Decortrendy.ro doreste sa fie un suport pentru clientii sai si, de aceea, persoanele fizice si juridice care achizitioneaza produse din website-ul decortrendy.ro au posibilitatea sa returneze produsele, fara a preciza motivele, in termen de 30 zile calendaristice de la primire, respectand conditiile legii. 

 

La decortrendy.ro este simplu si usor: 

 

Pasul 1. Completeaza formularul de retur  
 
Pasul 2. Pregateste coletul si noi trimitem curierul sa il ridice de la tine 

Este obligatoriu sa trimiti produsul impachetat corespunzator in asa fel incat sa te asiguri ca nu se deterioreaza la transport. Costurile de returnare sunt suportate de catre cumparator, conform legii, cu exceptia cazurilor in care vanzatorul a trimis un alt produs decat cel comandat. 
 
Pasul 3. Iti restituim banii in cel mai scurt timp 
Iti restituim contravaloarea produselor achitate in termen de maxim 14 zile calendaristice de la data informariiDecortrendy.rocatre Consumator asupra acceptarii returului si a deciziei sale de retragere din contract. 

Decortrendy.ro  va putea amana rambursarea contravalorii produsului pana la primirea produsului vandut. Formularul de retur este un model și nu este obligatoriu. Conform OUG 34/2014, clientul trebuiesa furnizeze datele necesare returnării. Clientul intelege ca odata completatformularul de retur, acesta accelereaza procesul de retur. 

La completarea formularului de retur, trebuie completata si optiunea pentru modalitatea de transfer. In cazul in care se cere rambursarea sumei intr-un cont bancar, va rugam sa mentionati IBAN-ul, precum si Banca la care este deschis contul. Rambursul nu se va face decat in contul apartinand persoanei catre care a fost facturat produsul si care face returul, nu se poate face catre terti. 
 
Responsabilitatea fata de starea produsului 

 
Conform Art 20, din OUG 34/2014 cu modificarile Legii nr 157/22.06.2015, riscul de deteriorare sau pierdere a produsului este transferat consumatorului in momentul in care acesta sau o parte terta desemnata de acesta, alta decat transportatorul, intra in posesia fizica a produselor. Cu toate acestea, riscul este transferat consumatorului in momentul livrarii produselor catre transportator, daca transportatorul a fost insarcinat de catre consumator sa transporte produsele, iar aceasta optiune nu a fost oferita de catre profesionist, fara a aduce atingere drepturilor consumatorului fata de transportator. 
 
In cazul in care lipseste doar cutia exterioara aprodusului(cutia in care se afla produsul ambalat) se va accepta returul produsului daca produsul nu prezinta urme de atingere, consum partial, inlocuire, dar valoarea acestuia va fi diminuata si se va agreea pe cale amiabila intre client si un reprezentant al Decortrendy.ro. Consumatorul este responsabil doar in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii acestora, conform art. 14, alin. 3 din OUG 34/2014. 

 
 
Important 
Nu fac obiectul denuntarii unilaterale a contractului produsele deteriorate sau care prezinta defectiuni din culpa cumparatorului, precum si cele care au fost desfacute ori ale caror piese au fost inlocuite si nici produsele nefunctionale care fac obiectul reparatiilor sau inlocuirii lor in baza garantiei. 
 
Conform art. 16 din aceeasi ordonanta, sunt exceptate de la dreptul de returnare urmatoarele: 
 
- produsele executate dupa specificatiile consumatorului sau personalizate la cererea acestuia, precum si cele care prin natura lor nu pot fi returnate sau cele care se deterioreaza ori se degradeaza rapid; 
 
- produsele confectionate la cererea consumatorului 
 
- furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de consumator