idei de decorațiuni

Idei de decoratiuni pentru fiecare incapere: Ghid complet

Decorarea casei îți poate îmbunătăți viața. Atunci când alegi să-ți înfrumusețezi locuința cu diverse obiecte decorative relaxarea este mai simplă, copiii sunt mai fericiți, căminul mai primitor, discuțiile cu cei apropiați mai intime, iar oaspeții se simt în largul lor. Scopul decorării este să creezi fundalul pentru propria personalitate și să scoți în evidență piesele care te ajută să obții cu ușurință un design adecvat preferințelor tale. Totuși, cum poți să obții o armonie perfectă bazându-te doar pe configurația elementelor din casă? Descoperă mai departe câteva idei de decorațiuni potrivite pentru fiecare încăpere din locuința ta care pot face ca și cel mai anost spațiu să devină unul cu adevărat încântător.

Ce trebuie să știi înainte să decorezi?

Gama de obiecte decorative este foarte mare, așa că atunci când alegi produsele pentru casa trebuie să ții cont de câteva aspecte ca să te asiguri că obții o amenajare care rezonează cu stilul tău de viață. Se spune că decorul potrivit îți accentuează caracterul, în timp ce un design greșit reprezintă o exagerare. Decorațiunile interioare au abilitatea vizuală de a evidenția estetica locuinței tale pentru a impresiona pe toată lumea care îți trece pragul. Iată ce trebuie să știi atunci când intenționezi să achiziționezi diferite decorațiuni care să îmbunătățească aspectul tuturor încăperilor din casă:

 • Tematica fiecărei camere
 • Culorile potrivite
 • Spațiul disponibil
 • Combinațiile de texturi, materiale și imprimeuri
 • Locul în care vor fi amplasate decorațiunile
 • Sezonalitatea obiectelor decorative
 • Rolul estetic sau funcțional al decorațiunilor
 • Imaginea de ansamblu asupra fiecărei camere
 • Bugetul alocat ideilor de amenajări interioare.

Idei de decorațiuni pentru fiecare încăpere

Chiar dacă îți dorești să ai parte de libertate atunci când îți decorezi locuința și nu vrei să te raportezi la anumite reguli prea complicate, e important să iei în considerare câteva idei practice de amenajări interioare. În general, obiectele decorative pot crea un decor armonios în orice spațiu, însă în funcție de tipul încăperii unele pot fi mai mult sau mai potrivite pentru un ambient deosebit. Îți vom dezvălui în rândurile următoare ce piese de decor sunt recomandate în fiecare încăpere din casă.

Dormitor

Fiind vorba de un spațiu dedicat odihnei, este de preferat ca dormitorul să fie decorat în mod special folosind texturi plăcute la atingere. În acest sens, alege lenjerii din materiale de calitate și decorează patul cu o cuvertură în ton cu stilul încăperii. Montează la ferestre perdele vaporoase și draperii din materiale bogate, opace, iar pe lângă pernele de dormit adaugă și niște perne decorative care să înfrumusețeze designul. Pe lângă aceste materiale, poți lua în considerare și alte idei de decorațiuni care să-ți încânte privirea dis de dimineață.

Sursa foto

Veiozele și lămpile alese în ton cu stilul de amenajare, accesoriile inedite din iută, lemn sau metal ori tablourile deosebite, ceasurile de perete, plantele artificiale, panourile decorative și ramele cu fotografii, toate acestea pot crea o atmosferă extraordinară în dormitor.

Living

Când vine vorba de living, mai mult ca sigur trebuie să ții cont de câteva idei pentru decorarea casei deoarece această cameră este piesa de rezistență a fiecărei locuințe. Plantele aduc veselie și o stare de bine, iar cel mai bun loc pentru ele este în camera de zi. În cazul în care nu reușești să creezi un decor adecvat cu cele naturale, optează pentru flori artificiale.

Oglinzile sunt perfecte în living, mai ales dacă spațiul este mic și vrei să-l amplifici din punct de vedere vizual. De asemenea, din camera de zi nu trebuie să lipsească tablourile, figurinele deosebite, ceasurile de masă sau de perete ori suporturile pentru lumânări. Un caracter special oferă și corpurile de iluminat elegante precum lampadare și lămpi, dar și pernele decorative, dacă luăm în considerare decorațiunile textile.

Bucătărie

Atunci când amenajezi bucătăria, fără îndoială te gândești mai mult la aspectul practic și mai puțin la cel estetic. Ei bine, nu este deloc greșit să-ți îndrepți atenția și către anumite idei de decorațiuni dacă vrei să faci ceva inovativ în această încăpere a casei. Un exemplu de obiect decorativ îl reprezintă amplasarea unei table de scris, care poate fi și foarte utilă pentru tot felul de notițe.

Pe pervazul ferestrei din bucătărie poți amplasa câteva ghivece cu flori sau plante aromatice precum salvie, rozmarin ori busuioc. Aplică stickere decorative pe plăcile din ceramică, magneți pe frigider, fă scaunele mai confortabile cu ajutorul unor perne de șezut în culori vesele, folosește o față de masă cu diverse imprimeuri sau expune pe rafturi farfurii colorate ori recipiente pentru mirodenii. Totodată, bucătăria reprezintă locul potrivit pentru amplasarea unor decorațiuni handmade, așa că ia în considerare și astfel de produse pentru o amenajare impresionantă.

Baie

La fel ca și bucătăria, baia este unul dintre acele locuri unde oamenii nu prea obișnuiesc să folosească obiecte decorative. Însă, indiferent de dimensiunea acesteia, poți selecta mici decorațiuni care să nu aglomereze atmosfera. De pildă, un ghiveci cu o plantă iubitoare de umezeală, așa cum este feriga, sau o tavă cu lumânări parfumate, dar de dimensiuni reduse.

Sursa foto

Seturile de accesorii – savonieră, pahar pentru periuțe, suport pentru hârtia igienică și peria de toaletă, te vor ajuta să păstrezi un aspect unitar și elegant în baie. Covorașele speciale pot fi și ele o pată de culoare ori un element de decor interesant, mai ales dacă au un imprimeu inedit.

Hol

Această încăpere reprezintă cartea de vizită a casei tale, deci niciun efort nu este prea mare pentru amenajarea sa. Nu ai nici un fel de idei de decorațiuni pentru hol? Îți recomandăm să profiți cât mai mult de oglinzi pentru că acestea măresc vizual spațiul. Caută piese cu forme sau dimensiuni diferite ori care să aibă rame inedite, să poți oferi un șarm aparte încăperii.

Tablourile și ramele foto se potrivesc și ele pentru decorarea holului, însă dacă spațiul este îngust ai grijă să le așezi doar pe o singură parte. Stickerele decorative pot înfrumuseța și ele pereții holului. În plus, dacă ai suficient loc, poți opta și pentru alte decorațiuni precum vaze cu flori, mici statuete, banchete sau tabureți, corpuri de iluminat pentru podea.

Balcon

Deși foarte mulți oameni folosesc balconul pentru depozitare, ar fi păcat să-l irosești doar în acest sens. Bineînțeles, poți amplasa câteva piese de mobilier unde să-ți pui lucrurile mai puțin folositoare, dar ia în calcul și câteva obiecte decorative. Poți folosi cu succes decorațiuni de grădină, care vor arăta extraordinar printre ghivecele tale cu flori. Ghirlandele luminoase vor aduce și ele o atmosferă magică în fiecare seară în balconul tău.

Decorațiunile de perete sunt perfecte în acest spațiu. Poți așeza aici mici tablouri, afișe, decorațiuni handmade sau din materiale textile ori chiar o hartă a lumii care să-ți amintească de destinațiile preferate.

De evitat

Chiar dacă găsești o mulțime de idei de decorațiuni ingenioase, ține cont că folosirea excesivă a elementelor decorative poate conduce la obținerea unui efect nedorit. Bineînțeles, orice persoană vrea să-și pună amprenta asupra propriei sale case, însă ai grijă să eviți cele mai frecvente greșeli de amenajare. Iată despre ce este vorba:

 • Aglomerarea spațiului
 • Combinarea stilurilor nepotrivite
 • Obiectele de slabă calitate
 • Folosirea prea multor culori diferite
 • Totul extrem de asortat
 • Lipsa factorului unitar
 • Prea multe imprimeuri
 • Existența a două sau mai multe piese centrale
 • Tablourile nu sunt montate la înălțimea potrivită
 • Iluminatul incorect
 • Cumpărăturile din impuls.

Decorarea casei este o etapă esențială pentru amenajarea unui cămin elegant, confortabil și primitor, dar totodată plin de personalitate. Ai grijă să alegi din ideile de decorațiuni interioare menționate acele piese care au un rol estetic desăvârșit și pot da valoare fiecărei încăperi din locuința ta. Spor la amenajat!

Nu sunt comentarii

Lasă un răspuns

Tastează și apasă Enter pentru căutare

Coș de cumpărături

Niciun produs în coș.