Cadouri de Crăciun pentru părinți: 17 idei inspirate

Sărbătoare a familiei și iubirii, Crăciunul reprezintă cea mai bună ocazie pentru a le oferi daruri minunate celor dragi. Aproape încep să se audă colindele și sunetele armonioase ale clopoțeilor. Iar unii oamenii au dat deja startul procesului de cumpărături pentru sărbătorile de iarnă. Fiecare încearcă să se întreacă pe sine în decorarea casei cu cele mai frumoase ornamente, să împodobească bradul împreună cu cei apropiați și să se bucure de bucatele delicioase. O atenție aparte este acordată cadourilor pentru părinți, care ne amintesc de momentele petrecute în copilărie. Datorită lor sărbătorile sunt încărcat de emoție. Fără îndoială, o îmbrățișare este de ajuns pentru a primi zâmbetul lor cald. Ia, însă, în considerare câteva sugestii de cadouri, pentru a le demonstra că merită o dovadă suplimentară a respectului și prețuirii tale.

Idei de cadouri de Crăciun pentru părinți 

De câte ori nu ai compus scrisoarea pentru Moș Crăciun împreună cu mama și cât de bine te-ai simțit când tata îți garanta că va ajunge la Polul Nord? Cât de tare de bucurai când dorințele tale deveneau realitate deoarece părinții colindau toate magazinele în căutarea cadourilor după care tânjeai. Acum ești adult și ți-ai dori la rândul tău să le întorci părinților bucuria pe care ți-au oferit-o în perioada copilăriei. Ai la dispoziție o mulțime de produse care le-ar putea fi pe plac, iar dacă nu ai mult timp la dispoziție poți chiar achiziționa cadouri online. Dacă ai nevoie de puțină inspirație, îți oferim câteva idei de cadouri de Crăciun, pentru părinți.

  1. Decorațiuni de Crăciun



Unele dintre cele mai simple și frumoase cadouri de Crăciun pot fi chiar decorațiunile specifice acestei minunate sărbători. Un mini carusel muzical rotativ, o locomotivă dioramă cu trenuleț în mișcare și lumină led sau un glob muzical de zăpadă se pot dovedi a fi o alegere extraordinară. Astfel de decorațiuni pentru Crăciun vor înfrumuseța casa părinților tăi. Știm cu toții cât de mult își doresc cei în vârstă să fie în ton cu sărbătorile de iarnă.

  1. Ornamente pentru brad

Dacă nu au un nepoțel prin casă cu siguranță părinții tăi au renunțat să mai împodobească bradul. 

Pentru a reînvia spiritul Crăciunului, le poți oferi chiar tu ornamente cu care să decoreze un brad frumos și impunător, la fel ca în vremurile copilăriei tale.

  1. Căni cu mesaje

Poate că le spui des că-i apreciezi, însă poți sugera acest lucru și prin intermediul unor cadouri. Alege căni cu diferite mesaje, în care mama și tatăl tău să-și savureze ceaiul sau cafeaua în fiecare dimineață. Mesajele duioase le vor aminti în fiecare zi că pentru tine sunt cei mai buni părinți. 

  1. Aparate electrocasnice mici

Dacă ești în căutarea unor cadouri care să-i ajute pe părinți în bucătărie, îți poți îndrepta atenția către un storcător de fructe și legume, un blender sau un robot de bucătărie.

  1. Accesoriile și bijuteriile

Sunt unele dintre cele mai inspirate cadouri pentru mama și tata, iar gama de produse foarte variată. Poți alege diverse tipuri de ceasuri sau bijuterii handmade, așa cum sunt brățările și lănțișoarele. Dacă îți concentrezi atenția exclusiv pe cadourile pentru femei, ai posibilitatea de a alege mai ușor: cercei, inele sau seturi de accesorii. De asemenea, gențile din piele și portofelele sunt considerate idei de cadouri de Crăciun pentru părinți, cu care mergi la sigur.

  1. Produse de îngrijire și înfrumusețare

Oricine merită un adevărat răsfăț, iar dacă nu știi ce cadouri pentru părinți să alegi, mizează pe varianta clasică: parfumuri, creme pentru mâini, seturi cu loțiuni de corp, gel de duș și articole de baie. Sunt întotdeauna bine-venite, mai ales în sezonul rece când pielea necesită îngrijire mai mult ca oricând.

  1. Obiecte pentru amenajarea casei de Crăciun

Sărbătorile de iarnă reprezintă cel mai bun prilej pentru ca fiecare dintre noi să facă apel la creativitate. În situația în care părinților tăi le place să-și decoreze casa pentru copiii și nepoții pe care îi găzduiesc de Crăciun, atunci oferă-le în dar obiecte specifice. Un șemineu electric poate fi integrat armonios într-un decor de poveste, la fel și tablourile cu peisaje iernatice din România, florile și plantele decorative, suporturile pentru lumânări, ori figurinele. Ca să te asiguri că nu dai greș și că respecți designul unei case, poți să iei în calcul câteva idei de decorațiuni, pentru fiecare încăpere.

  1. Accesorii pentru masă

Este cunoscut faptul că, de Crăciun, în casa părinților, în special în bucătărie, se întâmplă minuni.

Toate preparatele delicioase vor fi prezentate pe o masă atent decorată. Acestea sunt unele dintre cele mai bune cadouri pentru niște părinți care de mândresc cu preparatele lor gastronomice.

  1. Rame și tablouri cu fotografii

Fotografiile cu familia și prietenii, în care ați petrecut momente de neuitat, pot fi făcute drept cadou, în cele mai frumoase rame, cu ocazia Crăciunului. Părinții vor păstra aceste instantanee aproape și își vor aminti cu drag de tine, de fiecare dată când vor privi spre fotografie.

  1. Gadget-uri

Inovațiile tehnologice pot fi și ele trecute pe lista de cadouri de Crăciun pentru părinți. Poate că părinții ar avea nevoie să facă mai multă mișcare, iar o bicicletă electrică i-ar ajuta să fie mai activi. Smartphone-urile, tabletele, brățările de fitness se pot transforma cu ușurință în cadouri pentru părinți, de Crăciun.

  1. O excursie în familie

Dacă te numeri printre cei care doresc să le ofere celor dragi amintiri dragi, atunci îndreaptă-ți atenția către experiențele pe care părinții tăi nu au avut posibilitatea să le trăiască până acum. O excursie cu familia la munte va înseamna enorm de mult pentru ei.

  1. Jocuri de societate

Acestea reprezintă ocazia perfectă pentru a petrece timp de calitate alături de familie și prieteni.

În cazul în care părinții au și nepoți cu care să se joace, cu atât mai bine. Distrați-vă cu toții împreună, la fel ca în copilărie! Zâmbetele nu vor întârzia să apară.

  1. Cărți

Persoanele pasionate de lectură au întotdeauna loc pentru o carte nouă în biblioteca lor. O selecție de opere interesante se pot transforma în cadouri inedite pentru părinți, chiar de Crăciun. Iar în cazul în care aceștia au la dispoziție foarte mult timp liber, vor fi încântați să citească cărțile dăruite de copiii lor.

  1. Pulovere de Crăciun

Cu siguranță una dintre cele mai comune, dar populare, idei de cadouri de Crăciun pentru părinți o reprezintă puloverele foarte călduroase, în diverse culori. Sunt de preferat modelele tematice, cu Moș Crăciun, bradul împodobit, omul de zăpadă sau spiridușii. Însă poți să-ți îndrepți atenția și către puloverele personalizate.

  1. Textile pentru casă cu motive specifice

În această categorie putem integra o mulțime de produse care să pot transforma în cadouri pentru părinți. Putem alege din: lenjerii de pat, fețe de masă, perne decorative, covoare ori prosoape, în nuanțe de alb, roșu, verde, argintiu și auriu, care să includă diferite motive specifice Crăciunului. În acest fel, în întreaga casă va domni atmosfera de sărbătoare.

  1. Icoane

Tocmai pentru că este vorba de un eveniment atât de important în istoria creștinismului, icoanele îi pot bucura pe unii dintre părinți. Aceste obiecte s-ar putea să fie apreciate în mod special de persoanele credincioase, care văd bucurie într-o icoană.

  1. Aparate fitness

În situația în care te-ai decis să investești în sănătatea părinților tăi, le poți oferi în dar un aparat de fitness, cu ajutorul căruia să poată face mișcare în fiecare zi. Cu ajutorul unui aparat fitness ei vor rămâne activi, chiar și când vremea de afară nu îi îmbie la o plimbare.

Cadouri de Crăciun pentru părinți: Recomandări pentru a alege darul perfect

Probabil și tu ai în gând o mulțime de idei de cadouri de Crăciun pentru părinți, însă trebuie să te asiguri întotdeauna că faci o alegere potrivită. Produsele pe care le cumperi pentru ei reprezintă o dovadă a respectului și iubirii tale, dar și o dovadă a interesului pe care îl acorzi nevoilor sau activităților lor. Iată câteva recomandări de care trebuie să ții cont când alegi cadouri pentru părinți:

  • Ai în vedere activitățile pe care aceștia le preferă;

  • Ia în considerare vârsta părinților tăi;

  • Amintește-ți de dorințele lor;

  • Orientează-te către daruri practice sau cadouri care vizează pasiunile lor;

Fără îndoială ai acum suficiente idei de cadouri, care să te ajute să alegi cadoul potrivit pentru părinți. Pe lângă cadou, încearcă să fii aproape de părinții tăi, de sărbători, în liniște și voie bună.


Lasa un comentariu
Nu exista opinii la acest produs