Amenajarea casei de Craciun: ghid complet – idei si decoratiuni recomandate

Sărbătoare a iubirii, a emoțiilor și a familiei, Crăciunul reprezintă cea mai frumoasă perioadă din an. Copii și adulți deopotrivă așteaptă zilele magice de iarnă când casele îmbracă haine de gală pentru a-l aștepta așa cum se cuvine pe Moș Crăciun cu al său sac plin de cadouri. Totuși, cu ocazia acestei festivități, primim și cei mai mulți musafiri, așa că primul lucru către care trebuie să ne îndreptăm atenția îl reprezintă amenajarea casei de Crăciun. Decorațiuni deosebite, un brad frumos împodobit, aranjamente inedite, ghirlande luminoase și multe alte elemente specifice sărbătorilor de iarnă sunt esențiale dacă vrei să-ți impresionezi oaspeții sau să petreci seri liniștite alături de cei dragi. Dacă te întrebi cum să decorezi casa de Crăciun, avem pentru tine un ghid complet cu idei și decorațiuni recomandate.

Idei pentru amenajarea casei de Crăciun

Cu siguranță, sărbătoarea Crăciunului este cel mai bun prilej ca să-ți scoți la iveală creativitatea, mai ales că potențialul de design este nelimitat. Însă, nu ne referim aici doar la un brad frumos și amplasarea unor decorațiuni luminoase. Poți aduce un strop de magie și originalitate în fiecare încăpere din casa ta. Iată câteva idei pentru amenajarea casei de Crăciun care îți pot fi de ajutor:

Împodobește ușa de la intrare cu un aranjament vesel

Este important ca tu și cei care îți vor trece pragul să simțiți magia sărbătorilor de iarnă încă de la intrare. Așadar, agață de ușă o coroniță cu crenguțe de brad și conuri pe care, dacă îți nu ești neapărat un fan al simplității, poți să o mai îmbogățești cu globulețe colorate, beteală sau chiar felii uscate de portocală.

Atârnă beteală sau decorațiuni luminoase pe pereți

Cel mai simplu mod de a obține atmosfera de Crăciun în locuința ta este să decorezi pereții cu ghirlande inedite.

Sursa foto

Beteala poate fi și ea frumos agățată pe pereți, la fel și instalațiile, literele volumetrice sau alte decorațiuni luminoase.

Folosește decorațiuni de Crăciun în dormitor

În general, acesta este un spațiu intim și mulți oameni îl trec cu vederea când se gândesc la amenajarea casei de Crăciun. Chiar dacă în această cameră te odihnești și stai departe de agitația zilnică, nu înseamnă că nu o poți decora ca în filme. Împodobește tăblia patului ori peretele de deasupra acesteia cu o ghirlandă luminoasă, pune pe pat așternuturi albe ori în nuanțe de roșu și mai multe perne decorative cu motive specifice de Crăciun, așază în apropierea patului covoare albe, pufoase, iar la geam ornamente fermecătoare sub formă de îngerași.

Încearcă să aduci magia Crăciunului în baie

Mai mult ca sigur că nu te-ai gândit că poți să schimbi înfățișarea acestei încăperi în perioada sărbătorilor de iarnă! Ei bine, poți lua în calcul mici detalii precum desenarea unor fulgi de zăpadă sau a unui om de zăpadă pe marginea oglinzii cu un marker argintiu ori „înrămarea” oglinzii cu o instalație LED. De asemenea, câteva crenguțe albe, roșii sau verzi, puse într-o vază transparentă pe o etajeră din baie pot face diferența, mai ales dacă adaugi puțină culoare și cu ajutorul unor globuri mici ori flori uscate.

Concentrează-ți atenția pe amenajarea mesei

Cel mai probabil, lucrul de care trebuie să țină seamă orice persoană care ia în considerare amenajarea casei de Crăciun se referă la decorarea mesei. În acest sens, poți utiliza o față de masă deosebită, tacâmuri aurii sau argintii, suporturi de lumânări, aranjamente specifice de Crăciun, pahare și șervețele cu motive de iarnă sau orice alte elemente care să transforme masa în piesa centrală a locuinței.

Instalează un șemineu decorativ în living

De obicei, când vorbim despre amenajarea casei de Crăciun, sufrageria este locul unde va fi pus bradul. Totodată, aceasta este și încăperea în care întreaga familie petrece cel mai mult timp, ceea ce înseamnă că aici trebuie să se regăsească multe dintre elementele de bază. În cazul în care te-ai decis ca decorarea casei de Crăciun să fie realizată într-un mod deosebit, ia în considerare instalarea unui șemineu decorativ în living. Cu toții ne gândim la minunatele șeminee în sezonul rece, mai ales în apropierea Sărbătorilor, când este atât de frumos să creezi un peisaj de iarnă în camera de zi, cu tradiționalul brad împodobit, ghirlande luminoase la fereastră și, de ce nu, un mic șemineu care să creeze senzația de căldură și confort.

Ai grijă să creezi mirosul Crăciunului în bucătărie

Am putea spune că unul dintre elementele esențiale și inconfundabile ale Crăciunului este mirosul inedit. Acesta nu poate fi obținut cu niciun odorizant de cameră pentru că apare doar cu miresmele extraordinare care pleacă din bucătărie spre întreaga casă în perioada Sărbătorilor de iarnă. Ca să te bucuri de un parfum de excepție, la amenajarea casei de Crăciun ai grijă să lași în camera unde gătești, din loc în loc, citrice, bețe de scorțișoară și flori de anason. Expune pe rafturi/ etajere borcane cu fundițe roșii, aurii sau argintii, în care ai pus turtă dulce, biscuiți în formă de brăduți, rulouri de scorțișoară, fursecuri, mici globuri ori decorațiuni de Crăciun ieftine și deosebite.

Sursa foto

Nu uita să atârni deasupra aragazului o coroană minimalistă, să pui globuri cu zăpadă pe blat sau la fereastră și să scoți în evidență toate produsele din bucătărie în nuanțe de alb, roșu, verde, auriu și argintiu.

Ornează candelabrele sau draperiile cu globuri vesele

Există tot felul de globuri din sticlă ori alte materiale, de diferite dimensiuni și într-o varietate de nuanțe, pe care le poți utiliza ca să ornezi lustrele din locuința ta. De asemenea, una dintre cele mai simple idei de amenajare a casei de Crăciun este să agăți globulețe pe draperiile din fiecare încăpere.

Decorează ferestrele din casa ta

La amenajarea casei de Crăciun, nu trebuie să uiți de ferestre. Acestea se pot împodobi cu instalații cu beculețe, fulgi de nea,  oameni de zăpadă ori alte elemente confecționate din diferite materiale. O variantă excelentă este să folosești spray-ul cu aspect de zăpadă pentru câteva desene interesante ori poți atârna o coroniță de brad sau o ghirlandă luminoasă pe fiecare geam.

Amenajarea casei de Crăciun: Decorațiuni recomandate

Pentru foarte mulți oameni, brazii artificiali ori cei naturali și instalațiile de pom reprezintă principalele elemente pe care le folosesc pentru decorarea casei de Crăciun. De fapt, lista ornamentelor este extrem de lungă și există tot felul de variante ingenioase pentru amenajarea locuinței. De aceea, noi ne-am gândit să-ți întindem o mână de ajutor și să-ți recomandăm câteva decorațiuni de Crăciun pe care le poți folosi oriunde în casa ta.

Decorațiune de Crăciun cu LED-uri și elemente de mișcare

Multicoloră, iluminată, dinamică și o dimensiune de 28×24 cm, această decorațiune de Crăciun cu LED-uri și elemente de mișcare poate înfrumuseța orice cămin. Este un produs inedit, confecționat din oxid de magneziu, potrivit și pentru a fi oferit în dar atunci când vrei să transmiți spiritul Crăciunului mai departe.

Suport de lumânare stea

Fabricat din sticlă și metal, minunatul suport de lumânare stea nu trebuie să lipsească din amenajarea casei de Crăciun. Poate fi așezat la fereastră, pe masa din living sau bucătărie, lângă brad, deasupra șemineului, pe hol sau în orice alt loc și va  aduce un plus de farmec și de eleganță.

Decorațiune ușă cu brad, flori de Crăciuniță, conuri și fructe

Dacă încă nu te-ai gândit cum decorezi ușile sau geamurile locuinței, îți recomandăm o decorațiune cu brad, flori de Crăciuniță, conuri și fructe absolut fermecătoare. Realizată din polipropilenă și PVC, cu ace 3D și un aspect natural, coronița poate împodobi locuința tuturor celor care vor să se bucure de o amenajare deosebită de Crăciun.

Globuri din sticlă diverse figurine

Globurile sunt unele dintre cele mai simple și frumoase decorațiuni de brad pentru Crăciun. Totuși, dacă alegi globuri din sticlă de 8 cm diverse figurine pentru amenajarea casei de Crăciun trebuie să știi că le poți folosi și în alte locuri, nu doar în pom, datorită formei lor extraordinare.

Aranjament Crăciun cu lumânări pe platou cu picior

Pe masa de Crăciun, la geam, în bucătărie sau pe măsuța de cafea din living, acolo își poate găsi locul aranjamentul de Crăciun cu lumânări pe platou cu picior. Este rafinat, delicat, aduce prospețime și un aspect original în locuința ta pe perioada sărbătorilor de iarnă.

Decorațiune căsuță cu om de zăpadă cu suport pentru lumânare, 21 cm

Colorată în alb și roșu, această decorațiune căsuță cu om de zăpadă cu suport pentru lumânare poate servi drept inspirație despre cum să arate o locuință de vis în perioada sărbătorilor de iarnă. O poți amplasa în orice colț al casei și-ți va aduce bucurie și veselie de Crăciun.

Lampă cu 33 de becuri sub formă de lumânări, 34 cm

Este confecționată din plastic, funcționează cu baterii și poate fi una dintre cele mai frumoase decorațiuni de Crăciun pe care să le folosești în locuința ta. Lampa cu 33 de becuri sub formă de lumânări are 34 cm și becuri așezate pe două rânduri. Se poate amplasa în special la ferestre, ca să creeze în casă un aspect desprins din povești.

Amenajarea casei de Crăciun: Sfaturi practice

Toată lumea iubește Crăciunul pentru că este o sărbătoare magică și plină de speranță. Amenajarea casei cu această ocazie deosebită reprezintă una dintre etapele importante ale unui adevărat ritual respectat în perioada sărbătorilor de iarnă. Cu toate acestea, este important să ținem cont și de detalii când vorbim de amenajarea casei de Crăciun ca să ne asigurăm că totul va fi la înălțimea așteptărilor noastre. Iată câteva sfaturi care îți pot fi de un real folos:

Verifică și montează corect instalațiile luminoase

Indiferent dacă le folosești în interiorul sau în exteriorul casei, ai grijă ca instalațiile luminoase să fie montate corect. Renunță la improvizații și mizează doar pe produsele verificate, de bună calitate.

Nu utiliza decorațiuni de Crăciun fragile

În general, produsele fragile s-ar putea să nu reziste pe perioada sărbătorilor de iarnă. Totodată, cele de calitate îndoielnică pot lăsa cioburi sau alte resturi în urmă, care conduc la accidentări ori mici incidente, în special când sunt și copii prin preajmă.

Amplasează corect bradul de Crăciun

Ce înseamnă acest lucru? În principiu, bradul trebuie să fie la distanță de sursele de căldură, departe de uși și într-un loc unde nu au acces animalele de companie.

Sursa foto

Ai grijă să nu-l împodobești doar pe o parte prea mult dar și să distribui decorațiunile mai grele în mod uniform. Ar fi de preferat ca acestea să fie mai la bază, ca să nu existe riscul supraîncărcării și căderii bradului.

Folosește și alte culori în afară de roșu și verde

Amenajarea casei de Crăciun nu trebuie făcută doar în roșu și verde. Mai poți utiliza gri, auriu, argintiu, alb, roz prăfuit, crem, albastru, portocaliu ori chiar violet intens. Rezultatul va fi o abordare distractivă și fresh a paletei clasice.

Ai grijă să aduci un plus de strălucire

De Crăciun, totul trebuie să strălucească, la fel ca zăpada proaspăt căzută. Prin urmare, folosește flori uscate și rămurele pe care să le acoperi cu spray auriu sau argintiu strălucitor și să le așezi în vaze din sticlă, mizează pe o paletă cromatică fabuloasă, evidențiază zonele cheie (ușa din față, holurile și scările, pomul de Crăciun, masa din sufragerie) cu elemente luminoase ori împrăștie paiete sclipitoare în mai multe locuri din casă. Nu uita de instalații, decorațiuni, ornamente și ghirlande luminoase care te pot ajuta să obții cât mai multă strălucire când iei în considerare amenajarea casei de Crăciun.

Sărbătorile de iarnă pot fi cu adevărat magice dacă alegi să-ți înfrumusețezi locuința cu diferite ornamente fermecătoare. Această perioadă a anului trebuie marcată așa cum se cuvine deoarece este singurul moment în care aglomerația și multitudinea de decorațiuni e binevenită în toate spațiile, indiferent de stilul de decor al casei.

Nu sunt comentarii

Lasă un răspuns

Tastează și apasă Enter pentru căutare

Coș de cumpărături

Niciun produs în coș.