Idei pentru decoratiuni moderne: recomandari pentru fiecare stil de amenajare
Obiectele decorative sunt principalele piese care transformă o încăpere simplă într-una plină de personalitate, eleganță și culoare. Acestea te ajută să înfrumusețezi orice spațiu și să obții cu ușurință un design modern, în tendințe.
Totuși, folosirea excesivă a elementelor decorative poate conduce la o senzație de aglomerare și înghesuială. Pe lângă asta, atunci când vrei să-ți pui amprenta asupra casei tale prin folosirea unor decorațiuni moderne trebuie să ții cont și de stilul de amenajare ales deoarece fiecare ambient are propriile sale caracteristici.
Dacă vrei să aduci un suflu nou căminului tău și să creezi un spațiu complet practic, definit de simplitate și frumusețe, alege din recomandările noastre idei inspirate de decorațiuni interioare cu rol estetic desăvârșit.
Decorațiuni moderne pentru fiecare încăpere în parte
Decorarea casei îți oferă șansa de a deveni un adevărat artist. Nuanțele pe care le vei alege, texturile, imprimeurile și accesoriile decorative trebuie să vorbească despre tine și despre pasiunile tale.
Însă, atunci când vrei să alegi decorațiuni pentru casă este esențial să ții cont și de aspectele practice, așa cum sunt funcția încăperilor și spațiul disponibil.
Idei de decorațiuni pentru living
Camera de zi este cel mai elegant loc al casei, dar totodată și încăperea centrală în care îți desfășori majoritatea activităților împreună cu familia sau prietenii.
Decorațiunile din living trebuie să-i ofere stil acestui spațiu și să-l facă mai primitor.
Una dintre cele mai populare idei de decor pentru sufragerie rămâne folosirea tablourilor. Poate fi considerată o opțiune clasică, așa că dacă vrei să te asiguri că beneficiezi de decorațiuni moderne optează pentru tablouri cu led care să aducă un aer aparte livingului tău.
În cazul în care apreciezi decorațiunile pentru interioare vintage poți adăuga un plus de rafinament camerei de zi cu ceasuri speciale, așa cum este modelul de ceas de masă vintage din lemn cu pendul.
Un caracter special oferă și câteva figurine deosebite sau suporturi pentru lumânări.
Pernele decorative se potrivesc perfect în living, pe canapea sau pe fotolii, pentru că pot crea un efect atractiv combinând mai multe tipuri de imprimeuri. Oglinzile de perete sunt și ele preferate în această încăpere, în special pentru că măresc vizual spațiul și aduc un plus de eleganță. Dacă vrei să aduci un strop de natură în livingul tău poți amplasa ghivece cu plante de apartament, în special în colțurile camerei.
Idei de decorațiuni pentru dormitor
Deși este un spațiu dedicat odihnei, dormitorul poate fi și el înfrumusețat cu tot felul de decorațiuni moderne. Pe peretele din spatele patului poți pune un accesoriu inedit din iută, lemn sau metal ori chiar un tablou decorativ cu led cu peisaj de toamnă.
Materialele textile constituie și sunt considerate și ele decorațiuni în dormitoarele moderne, așa că ai grijă să alegi perdele și draperii bogate, lenjerii de pat din bumbac cu imprimeuri deosebite, o cuvertură într-o nuanță adecvată designului general și perne decorative într-o culoare complementară cuverturii ca să obții un contrast plăcut.
Lămpile și veiozele sunt decorațiunile care nu trebuie să lipsească din niciun dormitor. O lampă de masă sub formă de sferă albă sau o veioză din metal vor aduce mai mult farmec camerei de odihnă.
Decorațiunile de perete sunt excelente pentru a avea întotdeauna aproape amintirile cu cei dragi ori pentru a-ți scoate în evidență pasiunile, prin urmare poți pune în dormitor afișe, rame cu fotografii sau un ceas de perete din aluminiu cu harta lumii care să-ți amintească de destinațiile preferate.
De asemenea, o oglindă de dimensiuni mari cu picior va crea o atmosferă extraordinară în dormitor, fiind un element decorativ tot mai apreciat în casele moderne.
Idei de decorațiuni pentru bucătărie
Poți folosi decorațiuni în bucătăriile moderne? Ei bine, chiar dacă nu-ți oferă foarte multe opțiuni deoarece este plină de aparate electrocasnice și corpuri de mobilier, poți folosi câteva elemente care să îndulcească atmosfera din această încăpere.
Fără îndoială, cele mai practice sunt ghivecele pe care le poți așeza la fereastră fie cu plante aromatice, fie cu flori. De exemplu, un produs sub formă de ceașcă cu farfurie sau un set de trei ghivece metalice așezate pe tavă va schimba atmosfera din bucătărie.
Ceasurile de perete sunt binevenite în această parte a casei și pot reprezenta chiar o pată de culoare dacă alegi un model colorat așa cum este acest ceas cu design specific românesc.
Spre deosebire de alte camere din locuință, în bucătărie tocmai accesoriile folosite pentru gătit sau servirea mesei pot fi considerate decorațiuni moderne. Produse precum ceainice și căni, untieră din ceramică, platou etajat, olivieră, recipiente pentru condimente ori latieră și zaharniță din porțelan sunt deopotrivă practice și decorative în bucătărie și pot înfrumuseța încăperea prin forma, culoarea și aspectul lor.
Alegerea decorațiunilor moderne în funcție de amplasarea lor
Există o mulțime de idei de decorat casa, însă ca să obții o compoziție eficientă și atractivă, cu un impact vizual incredibil, trebuie să știi că echilibrul este esențial.
Aplică regula simetriilor și nu umple exagerat pereții sau alte locuri din locuința ta cu tot felul de decorațiuni moderne fără să creezi aspecte armonioase. Ai grijă să iei în considerare un accesoriu decorativ central și să construiești întregul design în jurul său, nu aglomera obiectele într-un singur colț al camerei și realizează contraste din culori sau forme.
De asemenea, repetarea unifică și întărește un design, iar spațiile simple, albe, pot întări decorul. Iată cum poți alege decorațiunile moderne în funcție de amplasarea lor:
Decorațiuni pentru perete
Indiferent dacă ești pasionat de artă sau pur și simplu îți dorești să folosești decorațiuni pentru perete ca să îmbogățești ambientul, tablourile rămân cea mai populară alegere pentru interioarele moderne. O pictură sau o fotografie supradimensionată fără îndoială va atrage atenția și va da tonul în orice spațiu.
Oglinzile sunt și ele perfecte pentru a face o încăpere să pară mai mare și mai luminoasă, ceea ce înseamnă că poți opta pentru o piesă de dimensiuni mari sau poți afișa mai multe oglinzi mici în stil salon.
Pereții interiori pot fi decorați și cu plante. Jardinierele suspendate sau montate pe polițe vor da viață locuinței tale. Totodată, piesele abstracte vibrante, ceasurile, icoanele ori hărțile aranjate armonios pot fi și ele considerate decorațiuni moderne pentru perete.
Decorațiuni pentru geamuri și oglinzi
Ferestrele ocupă un loc important în decorarea casei, iar amenajările din jurul lor trebuie să fie făcute cu multă atenție. Perdelele și draperiile sunt cele mai simple decorațiuni pe care le poți utiliza pentru acestea.
Trendul actual pune accent pe materiale naturale din bumbac sau in, țesăturile ușoare și vaporoase. Folia specială pentru geamuri poate îmbunătăți aspectul vizual al casei, dar și confortul termic întrucât are capacitatea de a bloca razele solare pentru că include filtru UV.
Stickerele decorative pot fi utilizate pentru geamuri și oglinzi, însă există mai multe opțiuni de culoare și texturi, așa că trebuie să le alegi cu atenție în funcție de gusturile tale. De asemenea, dacă vrei să-ți decorezi oglinzile într-un mod inedit cu flori artificiale și frunze cu care să creezi rame colorate și originale.
Decorațiuni pentru mobilier
Cu toate că piesele de mobilier scot în evidență amenajarea interioară și au rolul de a decora armonios încăperile, ele pot fi înfrumusețate la rândul lor cu diverse accesorii.
O vază cu flori așezată pe comodă sau pe noptieră va fi întotdeauna un element decorativ de efect, la fel și ramele foto sau plantele artificiale.
Poți amplasa pe piesele de mobilier și un sfeșnic elegant, un felinar decorativ sau un suport pentru lumânare. Mai mult, și o lumânare îngeraș va atrage atenția asupra mobilierului, precum și diverse figurine, statuete, ceasuri de masă ori chiar suporturi pentru băuturi cu forme inedite.
Decorațiuni pentru podea
În general, decorațiunile interioare moderne au rolul de a aduce un aer elegant și sofisticat, dar și un plus de personalitate oricărei încăperi. Dacă nu te atrag în mod special decorațiunile pentru perete, însă vrei să schimbi atmosfera în locuința ta, mizează pe produsele pentru podea.
În cazul în care ai nevoie de câteva idei pentru decorațiuni moderne de acest fel îți recomandăm oglinzile cu suport care se așează direct pe pardoseală, lampadarele, lămpile de podea, ghivecele cu plante ornamentale, vazele de dimensiuni mari sau chiar covoarele deosebite.
Un suport de flori metalic ori un coș împletit pot fi și ele așezate la nivelul podelei pentru a aduce mai mult farmec decorului.
Decorațiuni moderne pentru fiecare stil de design interior
Poți alege un singur stil de design interior pentru întreaga casă sau poți folosi mixuri de stiluri, însă trebuie să respecți o regulă generală: fiecare tip de amenajare are propriile elemente caracteristice. Iar decorațiunile moderne pe care intenționezi să le alegi pentru ambientul casei tale trebuie să țină cont de design astfel încât să denote bun gust și rafinament.
Decorațiuni pentru o amenajare în stil rustic
Stilul rustic include piese de mobilier din lemn masiv, cu forme voluminoase și ornamente sculptate. Acesta oferă o atmosferă caldă și primitoare, accente ce amintesc de natură și elemente din lemn nefinisat, țesături precum bumbac sau lână, imprimeuri florale.
Poți atrage atenția cu un ceas de masă din lemn cu pendul, un butoi din lemn cu cănițe din ceramică, câteva coșuri împletite pentru flori sau un suport din lemn pentru sticle de vin.
Decorațiuni pentru o amenajare în stil vintage
Un șemineu electric vintage poate fi o piesă decorativă de efect într-o amenajare care amintește de vremurile din trecut. Interioarele decorate în stil vintage sunt ca o călătorie înapoi în timp, așa că ar fi ideal ca decorațiunile moderne pe care intenționezi să le folosești să spună o poveste și te ducă cu gândul la o altă eră.
În acest sens, poți utiliza cutii vintage din lemn sub formă de valiză, ceas de masă vintage ori un suport de lumânare pahar de șampanie care să se potrivească acestui tip de decor.
Decorațiuni pentru o amenajare în stil modern
Caracterizat de linii drepte și forme cât mai clare, acest stil implică decorațiuni moderne care atrag atenția prin textură culoare sau dimensiune.
Chiar dacă o amenajare modernă înseamnă cât mai puține accesorii și obiecte decorative poți folosi câteva lucruri practice și de efect precum un suport de lumânare sub formă de stea ori o lampă cu becuri.
Decorațiuni pentru o amenajare în stil retro
Forme rotunde, printuri combinate sau elemente care amintesc de curentele secolului trecut. Cam așa poate fi descris pe scurt stilul retro. În ceea ce privește decorațiunile, se folosesc cât mai multe obiecte abstracte și îndrăznețe.
Așadar, îndreaptă-ți atenția către fotografiile alb-negru, telefoane cu model retro, radiouri vechi, cărți poștale, afișe sau cărți. Un ceas decorativ din metal în formă de bicicletă, un suport cu două ghivece metalice așezate pe un suport retro sau o căsuță retro folosită ca decorațiune ori suport de flori se vor potrivi de minune într-o amenajare ce te va duce cu gândul la trecut.
Decorațiuni pentru o amenajare în stil industrial
Acest stil de decorare a casei îmbină obiectele inedite, industriale, cu materialele tradiționale și este preferat în special de nonconformiști. Etajerele și rafturile din lemn masiv sau metal și scaunele de bar cu structură de fier și tapițerie ecologică pot decora cu succes o amenajare industrială.
De asemenea, poți miza și pe decorațiuni moderne precum figurină Buddha în culoarea bronzului, măsuță cu ceas încorporat în blat, lampă de masă din metal cu LED ori suport de vin metalic sub formă de motociclist.
Idei de decorațiuni moderne în funcție de material
Dacă vrei să creezi un spațiu practic, definit de eleganță și simplitate, trebuie să ții cont și de materialele din care sunt confecționate decorațiunile moderne.
Decorațiuni din lemn
Lemnul este un material accesibil, iar multe persoane îl folosesc chiar și pentru decorațiuni handmade pentru casă. Totuși, nu este ușor deloc să prelucrezi lemnul, așa că îți prezentăm câteva decorațiuni din lemn pe care le poți utiliza ca să dai farmec casei tale: ceas de masă antic, cutii pentru depozitare din lemn, suport pentru lumânări din lemn de mango, cutie de bijuterii muzicală, suport pentru sticlă cu două pahare și casetă de bijuterii din lemn.
Decorațiuni din sfoară
Ideală pentru lucruri făcute manual pentru casă, sfoara este un excelent material pentru decor. Aspectul său ne duce cu gândul la stilurile rustic, tradițional sau chiar industrial, însă anumite elemente pot fi integrate până și în decorurile contemporane. Din sfoară se pot face decorațiuni precum ghivece, suporturi pentru plante, lustre, ramă pentru oglindă, rafturi, elemente pentru pereți sau obiecte artizanale.
Decorațiuni din hârtie
De regulă, decorațiunile din hârtie se referă în special la ghirlandele decorative, florile din hârtie, elementele de tip origami, ornamente pentru sursele de iluminat sau accesorii pentru împodobirea pereților. Hârtia este un material versatil, care poate fi folosit pentru tot felul de accesorii decorative.
Dă frâu liber imaginației pentru a-ți amenaja căminul cu stil! Accesează / pentru mai multe accesorii și decorațiuni moderne cu care îți poți înfrumuseța locuința având în vedere tipul amenajării, senzația unică de a fi acasă, stilul tău de viață, dar și preferințele tale estetice.