13 stiluri unice de ornat bradul pentru Crăciun

A venit din noua acea perioadă a anului când, cu frumoase colinde în surdină și miros de portocale în casă, împodobim bradul de Crăciun. Fără îndoială, Sărbătorile de iarnă sunt cele mai frumoase, dar și cele mai așteptate de toți, mari și mici. Este vremea decorațiunilor, a oamenilor de zăpadă și preparatelor tradiționale. Însă, până să ne gândim la pregătirile pentru masa festivă și timpul petrecut în familie, trebuie să luăm în considerare decorarea casei. Bineînțeles, totul începe cu vedeta Sărbătorilor: bradul. Acesta trebuie să fie impresionant și cu adevărat spectaculos ca să bucure privirile tuturor celor care îl admiră. Așadar, trebuie să iei în calcul cele mai interesante idei de împodobit bradul ca să obții un design fermecător. Ca să-ți venim în ajutor, ți-am pregătit câteva stiluri unice de ornare din care te poți inspira.

Idei de împodobit bradul pentru Crăciun

Atmosfera autentică a Sărbătorilor de iarnă este creată, printre altele, de magia decorațiunilor de Crăciun și a bradului împodobit. Pentru mulți oameni, amenajarea locuinței cu ornamente frumoase este un eveniment cu adevărat extraordinar. Dacă în trecut totul se rezuma la câteva globuri sclipitoare, beteală și o instalație de lumini, în zilele noastre se caută cele mai interesante idei de împodobit bradul de Crăciun. Lucrurile au evoluat simțitor în ceea ce privește designul, culorile folosite, felul accesoriilor de brad, stilul abordat. Ne concentrăm atenția mai mult pe elementele vizuale și, chiar dacă suntem la fel de angrenați în atmosfera spirituală, vrem să obținem un rezultat spectaculos și original. Dacă nu știi cum să aduci bradul de Crăciun din acest an mai aproape de sufletul și așteptările tale, avem pentru tine câteva stiluri și idei absolut fantastice:

Brad tradițional

Cu siguranță, este una dintre cele mai comune idei de împodobit bradul de Crăciun. Varianta clasică–roșu, verde și alb–nu dă greș niciodată pentru că scoate în evidență culorile pomului și ale lui Moș Crăciun. Aceste nuanțe se completează foarte bine, însă dacă vrei să ieși în evidență prin originalitate ai grijă să faci mixuri cât mai diverse.

Folosește globuri de sticlă în două culori, roșu și alb, adaugă și câteva ornamente în aceleași nuanțe, dar ține cont să fie diferențe între ele (unele să fie strălucitoare, altele, mate ori perlate). De asemenea, poți opta pentru globuri complet roșii și să adaugi doar câteva accesorii de brad albe sau inversează proporția.

Brad alb și auriu

Fermecător și cu adevărat impresionant, un brad împodobit cu alb și auriu îi va uimi pe toți. Ca să obții acest efect ai două variante. Prima presupune folosirea unui brad verde (natural ori artificial) care va fi împodobit cu globuri, ornamente, ghirlande și beteală albă și aurie. Dacă vrei un decor de excepție, atunci trebuie să știi că brazii artificiali albi sunt perfecți pentru o astfel de amenajare. „Dăruiește-le“ accente aurii, care să le adauge un strop de prețiozitate și o instalație cu lumină caldă, pe măsura stilului tău unic.

Brad în stil scandinav

Dacă îți dorești o schimbare de la varianta tradițională a bradului de Crăciun încearcă să dai o șansă simplității nordice. Așa cum știm cu toții, scandinavii sunt cei care au dat naștere conceptului hygge, care se traduce prin sentimente de bucurie, confort și căldură interioară. Ca să creezi o asemenea atmosferă în locuința ta, îndreaptă-ți atenția spre decorațiuni de brad simple, dar de mare efect. Sunt preferate globurile și ornamentele din lemn sau material textil, conurile de brad, accentele din metal ori decorațiunile sub formă de animale, pentru a evidenția conexiunea cu natura.

Brad minimalist

Apreciat în mod special de către cei care adoră naturalețea și aspectul sofisticat al lucrurilor simple, bradul de Crăciun minimalist se poate integra și el într-o atmosferă de sărbătoare. Cheia unui astfel de design este să alegi un brad bogat, cu aspect de pom nins, pe care să-l decorezi cu o instalație chic sau care include chiar el leduri cu lumină caldă, precum modelul Canberra Premium Flock Smart. De asemenea, un brad artificial Colorado Premium cu conuri, îmbogățit cu un singur tip de globuri speciale și nu foarte mari, este ideal pentru stilul minimalist.

Brad auriu și argintiu

Trebuie să recunoaștem că foarte mult timp ne-am ferit cu toții să avem un brad împodobit cu auriu și argintiu. De ce? Pentru că este dificil de asortat și poate părea prea mult pentru orice tip de decor. Totuși, dacă anul acesta ai mai mult curaj și vrei să abordezi idei de împodobit bradul de Crăciun unice, mizează pe o astfel de combinație. Fie că alegi un brad verde, fie că mergi pe varianta unuia argintiu ori alb, decorează-l cu ornamente de sticlă și decorațiuni în diferite dimensiuni, care combină auriul, argintiul, albul, metalul și sclipiciul.

Brad Pinky-Chic

În ultimii ani, rozul a început să fie tot mai des acceptat și pentru decorațiunile de brad sau împodobirea în totalitate a pomului de Crăciun. Așadar, dacă ai în casă mici domnișoare pasionate de povești cu zâne și prințese sau pur și simplu adori culoarea roz, creează un brad cât mai original. Mergi pe varianta verde, cu brad natural ori artificial, după cum preferi, apoi îndreaptă-ți atenția spre decorațiuni unice, în nuanțe de roz. Poate fi vorba despre steluțe, ghirlande, globuri, figurine, îngerași sau orice alte tipuri de ornamente care vor face bradul tău Pinky-Chic fermecător.

Brad în stil farm-house

Este unic, simplu și natural, dar surprinzător de interesant. Dacă te numeri printre cei care caută cele mai inedite idei de împodobit bradul de Crăciun, atunci stilul farm-house ți s-ar putea potrivi.

Alege un pom bogat, pe care să-l decorezi cu niște conuri micuțe, câteva elemente albe supradimensionate, dantelă și beteală din pană.

Brad dramatic și spectaculos

Crezi că negrul nu ar putea să se regăsească printre decorațiunile de brad? Mai gândește-te! Cu siguranță, va fi una dintre cele mai extravagante idei de împodobit bradul pentru Crăciun, însă până la urmă asta îți dorești: unicitate. Prin urmare, dacă ai o locuință modernă, alege un brad ornat în alb și negru cu șiraguri de perle negre și albe, fluturi albi, funde albe din organza și mătase sau globuri albe cu inserții negre. Va fi un brad excentric, dar în același timp dramatic și spectaculos.

Brad alb și albastru

Albastrul este o culoare care se potrivește atât cu un brad verde, cât și cu unul alb. Totuși, nu uita că este o nuanță rece și că nu trebuie utilizată în exces. Din acest motiv îți recomandăm un brad împodobit cu alb și albastru, care să te ducă mereu cu gândul la ținuturile înghețate din povești. Alternează varianta clasică a albastrului cu diferite nuanțe și tonuri ale acestei culori iar în cazul ornamentelor albe folosește piese din materiale diferite: sticlă, lemn, pânză, ceramică.

Brad clasic reinterpretat

În interioarele moderne sunt de luat în considerare ideile de împodobit bradul puțin diferite față de varianta tradițională. În acest sens, în loc de verde, alb și roșu alege să folosești un brad alb cu decorațiuni roșii sau un brad bicolor, simplu, care să aibă un impact decorativ deosebit.

Brad Winter Wonderland

Este un brad de Crăciun glamouros, care poate fi împodobit cu panglici aurii și crem, ghirlande cu aspect natural de nins, fulgi de zăpadă, conuri, accesorii argintate, ornamente cu sclipici și decorațiuni strălucitoare sub formă de cuvinte. 

Brad rustic

Există o mulțime de idei de decorațiuni moderne pentru toate stilurile de decor, dar și ornamente care pot fi utilizate pentru un brad de Crăciun care să se potrivească decorului din casă.

Pomul rustic este îndeosebi preferat într-un peisaj montan de iarnă, dar poate fi adaptat oriunde. Îți trebuie doar accesorii din materiale cât mai rezistente, cum ar fi lemnul, în nuanțe de maro, crem, alb, grena sau roșu. Aceasta este una dintre acele idei de împodobit bradul care poate fi luată în considerare într-un decor cu mobilă albă ori natur.

Brad cu flori artificiale

Joacă-te cu florile dacă vrei să ai un brad de Crăciun interesant, care să fie totodată și în tendințe. Se pare că anul acesta sunt preferate decorurile cu flori artificiale, așa că poți face uz de prezența lor în brad din abundență. Bujorii, trandafirii, gerbera și crăciunițele pot face minuni pentru pomul de Crăciun.

Cum ornezi bradul de Crăciun: Pași de urmat

După ce ai descoperit cele mai originale idei de împodobit bradul pentru Crăciun, a venit momentul să treci la treabă. Însă, ca să te asiguri că vei obține un pom elegant, rafinat și frumos, o să ai nevoie și de puțină planificare. Iată pașii de urmat pentru împodobirea bradului:

Caută locul perfect pentru bradul de Crăciun

Acesta este primul lucru la care trebuie să te gândești pentru că, în funcție de locul unde vei amplasa bradul, vei putea să alegi un model potrivit ca formă, dimensiune și stil.

Alege un brad perfect pentru Crăciun

Decorul contează enorm, dar bradul va fi mândria casei tale. Alege un model bogat, cu o formă bună și ramuri distanțate cât mai uniform. Dacă este un brad natural, ai în vedere ca ramurile să fie rezistente, să poată susține ornamentele. În cazul în care te decizi la un pom artificial, nu ar fi rău să iei chiar unul cu lumini preinstalate, ca să ai mai mult timp și energie pentru celelalte decorațiuni.

Stabilește o temă de decor

Ți-am prezentat deja câteva idei de împodobit bradul și mai mult ca sigur ți-ai format deja o opinie cu privire la stilul de decor. Deși, alegerea unei teme anume este opțională, acest lucru îți va fi de ajutor să urmezi o anumită linie și să obții un rezultat fascinant. În plus, odată cu selectarea stilului, vei stabili și paleta de culori și implicit, decorațiunile folosite.

Începe cu luminile

Nimeni nu-și dorește un brad de Crăciun simplu și plictisitor. Așa că, dacă ai terminat deja cumpărăturile și urmează decorul propriu-zis, instalația este prima pe care o vei pune în brad. Bineînțeles, dacă nu ai deja un model cu lumini preinstalate. Gândește-te cum vei așeza instalația, pe verticală sau orizontală, de jos în sus ori invers, de sus în jos. Totodată, ai grijă ca luminițele și culorile lor să se îmbine armonios cu nuanțele decorațiunilor și globurilor.

Pune ornamentele și decorațiunile

După lumini, urmează ghirlandele și panglicile sau beteala ori mărgelele metalice.

Apoi, continuă decorul cu globulețele și alte tipuri de accesorii. Încearcă să le pui în straturi și să acoperi fiecare parte a bradului.

Așază decorul principal în vârf

Pe măsură ce ai studiat atât de multe idei de împodobit bradul de Crăciun, mai mult ca sigur te-ai gândit și la ceea ce vei pune în vârf. Printre variantele clasice se numără stelele, îngerașii sau zânele, dar poți alege aproape orice ornament preferi. Nu trece peste acest pas deoarece bradul de Crăciun nu este complet fără un punct focal.

Pune cadouri sub brad

Când te gândești la împodobirea bradului, cel mai probabil ai luat în calcul și câteva idei de cadouri pentru femei și bărbați. Dacă le-ai și cumpărat deja, împachetează-le cât mai frumos și așază-le sub brad. Cutiile cu daruri aduc un aer festiv bradului, dar dacă nu ești gata cu toate cadourile pentru cei dragi când termini de împodobit, pune câteva „falsuri” sub ramurile de jos, ca să termini aspectul general.

 

Magia Crăciunului începe încă din momentul în care pui primul globuleț în brad! Fără îndoială, aceasta este cea mai frumoasă perioadă a anului și trebuie să o celebrezi așa cum se cuvine. Ia în considerare ideile pe care ți le-am prezentat mai sus și creează un brad rafinat, strălucitor și bogat, pe care să-l admire toți cei care îți vor trece pragul casei.


Lasa un comentariu
Nu exista opinii la acest produs