Decorarea locuinței cu flori artificiale: idei practice

Chiar dacă, până de curând, florile artificiale nu dădeau prea bine în majoritatea amenajărilor interioare, în principal din cauza factorului estetic, în zilele noastre, tot mai multă lume a început să le aprecieze și să le includă în designul interior și exterior. Calitatea materialelor din care sunt confecționate florile artificiale a crescut atât de mult, încât cu greu mai poți deosebi florile și plantele artificiale de cele reale. Descoperiți, în cele ce urmează, de ce și cum să folosiți florile artificiale pentru decorarea locuinței! 

Avantajele florilor artificiale în decorarea locuinței 

V-ați gândit să achiziționați câteva buchete de flori artificiale? Iată de ce veți face o alegere bună! 

Florile artificiale nu depind de sezon 

O ghirlandă cu flori artificiale își va păstra aspectul pe tot parcursul anului și nu va fi sensibilă la schimbările de temperatură, spre deosebire de plantele naturale care își vor schimba culoarea în funcție de sezon și se vor ofili. În afară de o curățenie periodică, nu va fi nevoie să vă faceți griji în legătură cu aspectul estetic al florilor artificiale, deoarece, acestea nu-și vor pierde vreodată florile sau frunzele. Și da, nu trebuie să așteptați ca acesta să înflorească, trandafirii artificiali preferați fiind tot timpul înfloriți!

Florile artificiale nu sunt periculoase pentru animalele de companie 

Dacă aveți necuvântătoare prin casă, probabil, știți că plantele, naturale sau plante decorative artificiale, pot atrage patrupedele mai mici sau mai mari. Din fericire, florile artificiale sunt produse din materiale asemănătoare cu bumbacul și colorate cu nuanțe derivate din amidonul de porumb. Astfel, chiar dacă animalul de companie va ronțăi plantele artificiale din casă, această năzbâtie nu se va solda cu probleme de digestie. 

Florile artificiale nu provoacă alergii 

Chiar și cei mai mari iubitori de plante și de flori, decorative sau nu, nu rezistă alergiei la polen. Pe deasupra, plantele și florile artificiale sunt inodore. Dacă, totuși, vreți să vă bucurați de o atmosferă parfumată, puteți să dați aranjamentul de flori artificiale cu odorizant. 

Florile artificiale sunt extrem de durabile 

Indiferent de tipul de flori artificiale alese, este necesar să știți că acestea pot fi obiecte decorative pentru toată viața. Mulțumită materialelor și procesului de fabricație, plantele artificiale pot rezista zeci de ani. Acestea sunt rezistente la apă și la acțiunea altor factori externi și datorită unui strat protector aplicat pe toată suprafața frunzelor. 

Florile artificiale sunt foarte ușor de îngrijit

Ce fericire, florile artificiale în ghiveci nu trebuie udate și nici de lumină nu au nevoie! Puteți pleca în concediu liniștiți, fără să le duceți grija. De asemenea, nu va fi nevoie să le schimbați pământul sau să le puneți îngrășământ. Singura atenție pe care trebuie să le-o acordați este să le ștergeți de praf, din când în când. În plus, față de suratele lor naturale, florile artificiale vor fi incredibil de simplu de transportat, în cazul unei mutări. 

Florile artificiale pot fi amplasate absolut oriunde doriți

Dacă anumite plante vă dădeau bătăi de cap, este bine de știut că plantele artificiale, mari sau mici, pot fi amplasate absolut oriunde, tocmai datorită faptului că nu depind de o sursă de lumină sau temperatură și nu vor fi afectate de umezeală. Puteți, de asemenea, să le puneți și în dormitor, pentru că nu au parfum. Astfel, veți putea schimba decorul și muta plantele dintr-o cameră în alta oricând doriți. 

Florile artificiale sunt mult mai ieftine 

Pe lângă faptul că veți găsi orhidee artificiale la prețuri mai mult decât accesibile, acestea vor fi achiziționate o singură dată! Gândiți-vă cât veți economisi și atunci când vine vorba despre întreținere, florile artificiale excluzând cheltuielile cu fertilizarea, vitaminele, pesticidele, insecticidele și alte soluții de îngrijire. 

Există mai multe tipuri de flori artificiale 

Nu în ultimul rând și varietatea este un avantaj greu de ignorat. Florile artificiale pot fi confecționate din hârtie, polietilenă, polistiren, mătase sau chiar latex, pentru un plus de autenticitate! 

Idei pentru decorarea locuinței cu flori artificiale

Cel mai probabil și dumneavoastră sunteți în căutare de noi idei de amenajare cu flori și plante artificiale. Vă vom prezenta câteva idei de decorațiuni, în funcție de cameră. 

Decorarea intrării în apartament / a holului 

De ce să nu începeți decorarea căminului chiar de la intrare? În funcție de piesele de mobilier din hol, ați putea opta fie pentru niște plante artificiale curgătoare, fie pentru niște ghivece cu flori artificiale. Dacă nu vrei să încărcați prea mult spațiul, ați putea alege niște flori artificiale mici, într-o vază simplă, pe o comodă. De altfel, și o coroniță pe ușa de la intrare va da foarte bine. Puteți alege dintr-o multitudine de coronițe de flori artificiale pe care se le înlocuiți la intervale regulate ca să împrospătați atmosfera. 

Decorarea livingului 

Sufrageria este piesa de rezistență a oricărei locuințe, așadar, vă veți dori să arate cât mai bine. În funcție de gusturi și de stilul de design care predomină, veți putea opta pentru flori artificiale într-un ghiveci sau, poate, chiar, pentru un aranjament artificial floral. Dacă spațiul este decorat în stil modern și minimalist, folosiți florile ca pe un accent de culoare. Pe de altă parte, dacă spațiul este unul deschis și încărcat, puteți face niște alegeri ceva mai extravagante. 

Decorarea băii

De obicei, plantele și florile nu sunt potrivite pentru baie, deoarece mediul umed nu le priește, în general. Prin alegerea unor plante artificiale, puteți scăpa de această problemă. Alegeți plante luxuriante, de exemplu, plante exotice artificiale, pata verde de culoare fiind extrem de frumoasă, cu un efect relaxant, mai ales, în contrast cu mediul steril și rece al băii. Sugestia noastră este să achiziționați un bonsai artificial sau alte plante ceva mai exotice.

Decorarea dormitorului 

În general, decorațiunile din dormitor trebuie să creeze o atmosferă primitoare, confortabilă și care să te umple de energie, în același timp. Totuși, o multitudine de persoane nu agreează să doarmă cu plante în camere, în general, din cauza mirosului. Florile artificiale nu au miros, deci, puteți pune o lavandă pe noptieră fără probleme! 

Alte zone care pot fi decorate cu plante artificiale

În afară de camerele menționate mai sus, veți putea, de asemenea, decora și bucătăria, unde florile artificiale pot sta direct pe masă. De preferat, totuși, să fie ceva mai mici, pentru a nu aglomera spațiul. Balconul, zonă în care se preferă de obicei plantele naturale, poate, de asemenea, îmbogățită cu un panou floral, de exemplu.  

Cum trebuie curățate florile artificiale 

Chiar dacă florile și plantele artificiale nu presupun chiar la fel de multă bătaie de cap precum cele naturale, asta nu înseamnă că nu va fi nevoie să urmați, și în cazul acestora, un ritual de îngrijire. În general, plantele și florile artificiale vor fi desprăfuite ori de câte ori ați observat că s-a acumulat praf pe suprafața lor. În caz contrar, acestea își vor pierde strălucirea.

În general, acestea pot fi curățate cu o lavetă, cu un pămătuf sau chiar cu ajutorul aspiratorului, evident setat pe cea mai mică treaptă de putere. Dacă sunt foarte murdare, acestea pot fi și șterse cu o cârpă umedă. Apropo de umezeală, asigurați-vă că întrebați vânzătorul dacă aveți voie să udați plantele sau nu. 

Cum să alegeți florile artificiale potrivite

De principiu, alegerea florilor artificiale pentru casa dumneavoastră va fi o chestiune de gusturi personale. Totuși, există câteva aspecte pe care le puteți lua în calcul. De exemplu, de preferat este ca plantele artificiale decorative alese să fie de calitate, pentru a nu se putea observa diferențele, cel puțin, nu ochiul liber, între varianta artificială și cea naturală. 

De asemenea, chiar dacă nu trebuie să vă mai bateți capul cu aspecte precum dimensiunea și greutatea ghiveciului, sau chiar cu tăvița de scurgere a apei, asta nu înseamnă că nu trebuie să acordați atenție aspectului ghiveciului sau vasului. De preferat, acesta trebuie să fie proporțional cu întreg coronamentul plantei pentru a nu da o impresie de dezechilibru. 

În eventualitatea în care optați pentru o combinație între plantele artificiale și cele naturale, aveți grijă ca aspectul acestora să nu contrasteze prea tare, pentru ca ambele tipuri să se poată integra în același design. 

Țineți cont și de locul în care vreți să amplasați vaza cu flori în alegerea tipului de plante artificiale. Astfel, dacă vreți să poziționați vaza pe o masă pe care se mai găsesc și alte elemente, indicat este să alegeți flori artificiale la fir pentru o notă de simplitate. Dacă zona nu beneficiază de prea multe decorațiuni, puteți opta și pentru un buchet sofisticat, care să atragă atenția. 

În funcție de mobilă, veți dori să alegeți flori artificiale care să iasă în evidență. Așadar, încercați, pe cât posibil, să optați pentru culori care să contrasteze cu nuanțele mobilei. Printre cele mai populare flori folosite pentru decorațiuni se numără trandafirii, floarea soarelui, lalelele, panseluțele, narcisele și mușcatele. O notă mai aparte va fi oferită de crini, begonii sau flori de cireș. 

Ce flori artificiale veți alege pentru decorul locuinței? 

Lasa un comentariu
Nu exista opinii la acest produs