Idei de amenajare a balconului cu plante artificiale

Plantele artificiale nu s-au bucurat întotdeauna de o reputație extraordinară ca accesorii decorative. Însă, pe măsură ce oamenii și-au modificat stilul de viață și au observat că îngrijirea celor naturale necesită timp, răbdare și consecvență, au început să folosească mai des plante decorative artificiale. Pe lângă faptul că reprezintă o perspectivă atrăgătoare pentru cei dintre noi cărora le lipsește un ambient potrivit elementelor vii, variantele din plastic sau alte materiale prezintă multiple beneficii.

Plantele artificiale își păstrează aspectul pe tot parcursul anului, se îngrijesc ușor, rezistă foarte mulți ani și se amplasează în orice loc. Bonus, sunt ideale pentru amenajarea balconului, acel spațiu pe care vrem să-l transformăm cu toții într-o oază de verdeață. De fapt, balconul este și motivul pentru care vorbim despre ele. Probabil, există numeroase moduri de amenajare a balconului cu plante artificiale, însă noi vrem să-ți oferim câteva idei deosebite pentru crearea unei zone de vis.

Tipuri de plante artificiale

Unul dintre marile avantaje pe care le oferă decorarea casei cu flori artificiale este cel legat de varietatea acestor produse. Practic, te poți bucura de frumusețea, aspectul și culoarea plantelor și florilor tale preferate în orice moment, indiferent de tipul lor. Fie că sunt confecționate din plastic, hârtie, mătase, polietilenă, polistiren sau chiar latex, aceste decorațiuni inedite au un aspect autentic și durabil. În plus, nu trebuie să-ți faci griji că depind de temperatură sau o sursă de lumină ori că sunt afectate de umezeala din în balcon. Iată ce modele artificiale poți utiliza pentru amenajarea balconului cu plante verzi sau flori:

Plante verzi artificiale

Dă o notă de prospețime balconului tău cu niște plante artificiale mari, elegante, care par 100% reale, până acolo încât pot fi confundate chiar cu acelea naturale. Ce spui de o Sanseveria în vas ceramic sau o ferigă cu trunchi acoperit de mușchi? Fără doar și poate vor aduce un suflu nou spațiului tău. În cazul în care ți se par atrăgătoare plantele artificiale în ghiveci îți recomandăm un Filodendron deosebit, pe care îl poți combina cu un Ficus, o plantă ornamentală pe care o regăsim foarte des în casele românilor.

Flori artificiale

Un balcon amenajat cu bun gust trebuie să includă neapărat și flori artificiale. Dacă iei în calcul amenajarea unui balcon închis, poți pune pe pervazul ferestrelor orhidee artificiale în toate culorile sau alte ghivece pline cu flori artificiale, precum Amaryllis, Mușcată ori Zamosita (Hibiscus). Impactul vizual al acestor minunății va fi de necontestat.

În situația în care nu iei în calcul neapărat amenajarea balconului cu plante artificiale în ghiveci, ai posibilitatea de a înfrumuseța acest spațiu cu alte tipuri de flori. Un buchet de margarete așezat pe măsuță va oferi un vibe fresh, în timp ce unul cu maci roșii sau lavandă va contribui la crearea unei atmosfere relaxante, care te va duce repede cu gândul la câmpurile pline de flori.

Plante suculente artificiale

Interesante în felul lor, plantele artificiale suculente seamănă izbitor cu cele reale. Sunt perfecte pentru a obține un decor versatil ori pentru amenajarea unui balcon deschis. Aceste tipuri de plante artificiale verzi nu sunt legate de nici un stil de decor, ci se potrivesc de minune în orice spațiu. Unele persoane le preferă pentru că nu necesită foarte mult loc și pot aduce astfel o pată de culoare designului interior. Alții adoră plantele suculente pentru că au un aspect inedit, sunt expresive și dispuse într-o linie curată și organizată. De pildă, un aranjament cu plante suculente artificiale, care arată incredibil de real, poate ghida atenția cuiva chiar și într-o încăpere mai puțin generoasă.

Plante artificiale curgătoare

Una dintre cele mai bune idei pentru amenajarea balconului cu plante artificiale este să folosești modele curgătoare. Putem spune cert că reprezintă o alegere grozavă pentru un decor spectaculos. Plantele artificiale curgătoare se adresează în mod special celor care iubesc natura și vor să-și creeze un paradis în balcon. Iedera este cea pe care oamenii o folosesc deseori pentru amenajarea balconului deschis sau a celui închis.

Arbuști artificiali

Dacă te numeri printre norocoșii care au un balcon generos, integrează în amenajarea acestuia arbuști decorativi. Imaginea de ansamblu pe care o poate oferi un copac de Magnolie roz sau poate alb, după cum preferi, nu poate fi egalată de niciun obiect decorativ.

Plante artificiale în amenajarea balconului: Avantaje

Inovațiile tehnologice și-au pus amprenta asupra oricărui domeniu. Dacă în trecut plantele decorative artificiale nu se puteau lăuda cu un aspect foarte interesant, iată că astăzi au o textură uimitoare, culori surprinzător de reale și, în funcție de calitatea modelului ales, chiar proprietăți reflectorizante. Pe scurt, arată foarte natural. Pe lângă asta, amenajarea balconului cu plante artificiale oferă și alte avantaje:

  •  nu sunt sensibile la schimbările de lumină sau temperatură;

  • sunt pline de flori sau își păstrează aspectul deosebit indiferent de sezon;

  • rezistă bine la acțiunea factorilor externi;

  • sunt inodore și nu provoacă alergii;

  • se îngrijesc extrem de ușor și nu au nevoie de apă, pământ ori îngrășământ;

  • au un preț mult mai mic decât plantele naturale;

  • oferă balconului un aer elegant și prețios;

  • sunt ușor de mutat sau de înlocuit;

  • nu reprezintă un pericol pentru animalele de companie și copii;

  • se găsesc într-o varietate de modele;

  • le poți cumpăra online, mai ales că sunt disponibile în orice perioadă a anului;

  • economisești timp și bani pentru amenajarea balconului cu plante, dar nu vei renunța la dragostea ta pentru flori;

  • vor arăta fantastic ani la rând și te vor face să zâmbești în fiecare zi.

Plantele artificiale: Unde le amplasezi?

Spre deosebire de cele naturale care iubesc soarele ori din contră, umbra, au nevoie să stea departe de curenții de aer sau de umezeală, plantele artificiale nu ridică prea multe pretenții. De fapt, pot fi amplasate în orice loc. Dacă iei în calcul amenajarea balconului cu plante artificiale, vei observa că ele nu se supără nici când sunt așezate într-un colț, pe etajeră, nici pe pervazul geamului, în bătaia directă a soarelui.

Plantele și florile artificiale îți dau libertatea să le poziționezi acolo unde îți dorești și simți că arată perfect. Ba mai mult, poți să le muți oricând dacă vrei o schimbare. Cu toate acestea, trebuie să iei în considerare întotdeauna materialele din care sunt confecționate și indicațiile producătorului. În timp, unele plante artificiale se pot decolora din cauza razelor ultraviolete sau, dacă sunt realizate din hârtie, se pot strica din cauza umidității care apare la amenajarea unui balcon deschis. Vestea bună este că poți să le înlocuiești rapid atunci când observi că s-au degradat.

Amenajarea balconului cu plante artificiale: Idei

Dacă ai ajuns până aici, mai mult ca sigur te-ai convins că merită să investești în plantele artificiale. Și nu spunem asta doar pentru că poți pleca fără nicio grijă în concediu, ci, pur și simplu, pentru că te poți bucura de frumusețea naturii în orice moment, doar că… fără prea mult efort. Așadar, iată câteva idei pentru amenajarea balconului cu plante artificiale pe care le poți pune în practică:

Realizează un perete de plante artificiale

Îți plac proiectele DIY? Atunci pregătește-te pentru o sesiune de amenajare a unui balcon cu plante chiar la tine acasă! Creează un panou din lemn ori folosește un suport de tip gril și începe să amplasezi plantele verzi artificiale pe ele. În funcție de preferințele tale, poți păstra peretele verde sau îl poți combina cu flori. Pune o floarea soarelui sau un trandafir din loc în loc ori realizează un perete doar din flori artificiale.

Combină decorațiunile cu flori

Ca să păstrezi un decor rafinat și grațios în balconul tău alege să combini anumite obiecte decorative elegante cu flori artificiale care să aibă același efect. De exemplu, pe o etajeră din lemn așază un prețios aranjament cu o cală albă în vas de sticlă. Aranjarea balconului cu plante nu trebuie să fie neapărat bogată, deoarece și accentele simple și delicate pot avea un efect desăvârșit.

Schimbă decorul în funcție de sezon

Un balcon amenajat cu bun gust poate fi diferit în orice sezon. Așadar, primăvara te poți bucura de frumusețea unui aranjament cu lalele, iar când afară înfloresc pomii la tine în balcon se poate înălța falnic un cireș roz. În lunile de vară este spectaculoasă Hortensia, însă și Medinilla, o plantă exotica minunată. Când florile de câmp își arată splendoarea lor în natură, poți lua în considerare pentru amenajarea balconului macii, lavanda și floarea soarelui, iar toamna și iarna poți integra în decor nemuritoarele mușcate, evident în diferite culori.

Folosește coronițe de flori

Pe unul sau mai mulți pereți ai balconului tău poți amplasa o coroniță din nuiele de ratan cu flori. Este perfectă pentru un decor rustic folosită în acest fel, dar dacă alegi să o așezi pe masă, cu o lumânare parfumată în mijloc, deja poți introduce decorațiunea și într-un alt tip de aranjament.

Montează plante artificiale curgătoare pe tavan

Acesta este cel mai simplu mod de a amenaja balconul cu plante artificiale. Tot ce trebuie să faci este să te asiguri că nu pui prea multă greutate pe zona unde se află plantele și că acestea nu te vor incomoda când ieși pe balcon.

Creează o mică grădină pe balcon

Dacă adori ideea de grădină pe balcon, dar nu ai timp să te ocupi de plantele naturale, mergi pe varianta celor artificiale.

Achiziționează ghivece și suporturi de flori pe care să le umpli cu accesoriile preferate, integrează în decor câteva figurine și felinare decorative, iar grădina ta este gata. Poți pune ghivece pe jos, agățate de balustrada balconului sau pe rafturi montate pe perete.

Cum se îngrijesc plantele artificiale?

Foarte simplu. Ai grijă să ștergi praful de pe suprafața acestora din când în când pentru că, în caz contrar, își vor pierde strălucirea. În funcție de plantele artificiale folosite pentru amenajarea balconului, poți folosi o lavetă, un pămătuf sau aspiratorul ca să le menții curate. Dacă ți se par prea murdare, șterge-le cu o cârpă umedă. În momentul în care observi că s-au degradat, ai grijă să le înlocuiești și schimbă periodic și vazele ori recipientele în care le păstrezi pentru un aspect proaspăt.

 

Este drept că amenajarea balconului cu plante artificiale nu contribuie la purificare aerului din interior sau reglarea temperaturii. Totuși, faptul că sunt rezistente, viu colorate și uimitor de reale contribuie la crearea unei atmosfere extraordinare în locuința ta.


Lasa un comentariu
Nu exista opinii la acest produs