7 idei de cadouri pentru iubitorii de vin

Uneori, găsirea unui cadou potrivit poate fi o adevărată provocare, dacă vrei ca acesta să fie într-adevăr apreciat de persoana care îl primește. Pentru aceasta, trebuie să cunoști foarte bine persoana respectivă, să-i știi gusturile, preferințele  și pasiunile.

Dacă este vorba despre un iubitor de vin, cadoul potrivit poate fi legat de această licoare. Cadourile pentru iubitorii de vin reprezintă o categorie aparte, care îți oferă mai multe opțiuni inspirate din care să alegi. Sticla de vin cadou reprezintă varianta clasică și cea mai la îndemână, însă dacă vrei să oferi ceva special, trebuie să te gândești și la alte idei mai originale.

Cum alegi cadoul potrivit pentru iubitorii de vin

Înainte de a vedea care sunt cele mai bune idei de cadouri pentru iubitori de vin, îți vom arăta care sunt criteriile de care să ții cont în alegerea acestora.

Genul persoanei

Acesta este un prim aspect pe care trebuie să-l ai în vedere, întrucât cadourile pentru bărbați sunt diferite de cele pentru femei. În general, bărbații au această pasiune, însă există și doamne care iubesc vinul la fel de mult. Se spune că bărbații sunt mai puțin pretențioși când vine vorba despre cadouri, însă atunci când este vorba despre o mare pasiune, nu încape loc de superficialitate. Cadoul pentru bărbați trebuie să fie unul practic, așa cum sunt accesoriile pentru băuturi, iar cadourile pentru femei pot avea și un rol decorativ. În acest caz, suporturile pentru băuturi pot fi o idee inspirată

Vârsta

Așteptările unei persoane  se modifică odată cu înaintarea în vârstă, astfel că acesta este un alt criteriu de luat în considerare în alegerea unui cadou. O persoană tânără va aprecia lucrurile noi, originale sau ieșite din comun, în timp ce oamenii în etate se bucură de cadourile mai sobre, cu semnificații simbolice și cu rol practic. În același timp, cei în floarea vârstei preferă cadourile practice, de care să se poată folosi în viața e zi cu zi.

Preferințele personale

Orice dar trebuie să fie pe gustul persoanei care îl primește, așa că trebuie să cunoști foarte bine preferințele acesteia atunci când faci alegerea. În cazul de față, contează cel mai mult preferințele în materie de vinuri. Astfel, dacă te-ai decis să oferi o sticlă de vin cadou, trebui să știi dacă persoana care o va primi preferă licorile roșii, rosé sau cele albe. Un alt detaliu important este legat de gust, pentru că există vinuri seci, demiseci și dulci. Pentru colecționari, evident că un vin de colecție va fi mai potrivit decât unul simplu, de consum. În acest caz, e bine de știut ce vinuri îi lipsesc din colecție sau care sunt pe cele pe care și le-ar dori în mod special.

Ocazia 

Este recomandat ca semnificația unui cadou să fie în concordanță cu aceea a ocaziei pentru care este oferit, așa că trebuie să iei în considerare și acest aspect. Cadourile oferite de Crăciun sau cu ocazia zile de naștere nu trebuie să fie simple sau simbolice și nici foarte ieftine.

Cu ocazia diferitelor eveniment festive, poți oferi cadou o șampanie de calitate, iar dacă ești invitat la un picnic, poți aduce o sticlă sau mai multe de vin de masă.  De asemenea, la o  petrecere de casă nouă, foarte potrivite sunt suporturile pentru vin, care pot fi folosite și ca accesorii decorative. Cu ocazia aniversării zilei de naștere, o idee originală este să oferi cadou o sticlă de vin cu o vârstă similară celei a sărbătoritului.

Bugetul alocat

Nimănui nu iubește darurile ieftine, iar un astfel de cadou poate fi considerat un gest nepoliticos, care denotă lipsă de considerație pentru destinatar. Te poți face foarte ușor de râs în fața unui iubitor de vin oferindu-i o băutură contrafăcută sau cu eticheta falsificată, pe care ai cumpărat-o pentru că ți se părea mai ieftină. De asemenea, accesoriile de proastă calitate, cum ar fi un tirbușon care se rupe în primul dop pe care trebuie să-l desfacă, sunt cât se poate de nepotrivite pentru un cadou. Găsirea unui dar potrivit nu trebuie să se transforme într-o vânătoare de chilipiruri, pentru că rezultatele nu vor fi aproape niciodată cele  mai bune.

Top 7 idei de cadouri pentru iubitorii de vin

În cele ce urmează, îți vom arăta care sunt cele mai inspirate idei de cadouri potrivite în orice ocazie pentru iubitorii de vin.

Set de accesorii pentru vin în cutie de piele ecologică

O cutie elegantă realizată din piele ecologică face o bună impresie încă de la prima vedere, iar această impresie se menține și după ce o deschizi. Setul conține 4 accesorii și un spațiu special pentru păstrarea sticlei de vin, putând constitui un „ambalaj” original pentru aceasta. Cutia este realizată dintr-un material care imită perfect pielea naturală, iar la exterior este prevăzută cu un mâner elegant și o închizătoare. În interior se găsesc patru accesorii pentru vin în suporturi speciale, respectiv un inel de servire, un tăietor pentru sticlă, un capac pentru vin și un desfăcător. De asemenea, mai există acel spațiu special în care se potrivește perfect o sticlă de vin. Cadoul poate fi achiziționat cu 115 lei la care se mai adaugă prețul sticlei de vin, dacă optezi pentru setul complet.

Suport din lemn pentru sticlele de vin

Acesta este un cadou ideal pentru adevărații colecționari, pentru că le permite păstrarea a 20 de sticle de vin. Suportul pentru sticlele de vin este realizat din lemn, iar finisajul exterior seamănă cu un butoi; vorbim, așadar, despre un accesoriu care se potrivește perfect într-un decor rustic. Lemnul din care este confecționat și-a păstrat culoarea naturală, iar suportul este prevăzut cu 6 rafturi pe care pot fi depozitate 20 de sticle de vin. Suportul are o înălțime de 87 de centimetri și costă 264 de lei.

Cutie cu accesorii, în formă de sticlă

Cu un design original, cutia cu accesorii în formă de sticlă este pe placul oricui preferă să deguste vinul respectând toate regulile. Cutia este de culoare neagră și are forma unei sticle de vin, iar în interior se găsesc cinci accesorii indispensabile pentru orice pasionat. Astfel, setul conține un desfăcător de sticle dotat cu tirbușon, un inel de servire, un dop pentru sticle, un tăietor special pentru capișon și un antipicurător. Toate accesoriile sunt aranjate în suporturi speciale și au un design atrăgător, iar prețul unui set este de 86 de lei.

Suport pentru depozitarea specială a sticlelor de vin

Unele vinuri trebuie ținute într-o poziție anume pentru a-și menține și îmbunătăți proprietățile, așa că un suport pentru depozitarea specială a sticlelor este un cadou foarte potrivit pentru orice pasionat. Suportul este confecționat din lemn și are un design similar celui prezentat anterior, doar că înălțimea sa este de 43 de centimetri. Capacitatea de depozitare este de patru sticle care pot fi așezate în poziții optime pe trei rafturi, conform recomandărilor specialiștilor. Trebuie luat în considerare și rolul decorativ, un astfel de accesoriu găsindu-și locul perfect în living sau sufragerie. Poate fi comandat la un preț de 118 lei.

Set de accesorii în cutie de lemn

Cadoul este potrivit atât pentru simplii pasionați de vinuri cât și pentru specialiștii care știu să evalueze calitățile unui vin. Cutia din lemn are un design elegant, iar la interior conține cinci accesorii pentru deschiderea și servirea vinului. Astfel, setul de accesorii include un tirbușon cu desfăcător, un dop pentru sticlele de vin desfăcute, un inel de protecție, un picurător și un termometru, pentru a te asigura că vinul are temperatura optimă pentru servire. Opțional, cadoul poate fi însoțit și de o sticlă de vin cu etichetă personalizată. Setul costă 94 de lei, la care se mai adaugă 29 de lei, în cazul în care optezi și pentru sticla de vin.

O Fetească Neagră de Tohani

Evident că din lista de cadouri nu putea lipsi un vin bun, iar recomandarea noastră este o sticlă de Fetească Neagră de Tohani. Acesta este un vin demisec românesc, ușor de recunoscut datorită gustului și mirosului specific de prune uscate sau de fructe de pădure necoapte. Fiind vorba despre un vin roșu, el poate fi servit în compania brânzeturilor fine dar și a cărnii roșii la grătar. O sticlă de 0,7 litri poate fi comandată singură la prețul de 30 de lei sau împreună cu un suport ori un set de accesorii pentru vin.

Vin suvenir în sticlă pictată manual

Un astfel de cadou este foarte potrivit dacă vrei să îl oferi unui cetățean străin sau unui cunoscut care a plecat din țară și nu a mai trecut pe acasă de mai mult timp. Vinul suvenir în sticlă pictată manual este un cadou special, nu atât prin calitatea băuturii, cât prin forma de prezentare. Sticla are un design deosebit, fiind realizată în forma unui țăran autentic a cărui înfățișare este pictată pe suprafața exterioară. La interior, este îmbuteliat un litru de Pinot Noir, iar sticla poate fi achiziționată cu 86 de lei.

Acestea sunt câteva dintre cele mai inspirate idei pentru a face o surpriză plăcută oricărui iubitor de vinuri; urmează cu încredere sfaturile pe care ți le-am oferit și vei găsi cadoul perfect.


Lasa un comentariu
Nu exista opinii la acest produs