11 idei festive ca să împodobești un șemineu de Crăciun

Șemineul este unul dintre acele elemente spectaculoase care „înnobilează“ orice locuință și care contribuie din plin la o atmosferă deosebită și un confort sporit. Deși, poate înfrumuseța decorul indiferent de anotimp, acesta devine personajul principal iarna, în preajma Sărbătorilor. Întreaga amenajare se construiește în jurul șemineului pentru că poate oferi casei un design de poveste și face serile mai plăcute, într-un ambient călduros. Deși, mulți consideră că doar anumite persoane se pot bucura de un astfel de spațiu în căminul lor, lucrurile nu stau deloc așa. Mai ales că în ultima vreme au apărut diferite șemineuri funcționale sau decorative, ușor de integrat într-o casă ori un apartament. Practic, oriunde ai locui, nu există limite pe care să nu le poți depăși. Prin urmare, dacă ai deja o asemenea „vedetă” în living, nu-ți mai rămâne decât să afli cum să împodobești un șemineu de Crăciun. Din fericire, avem câteva idei interesante pentru tine.

Decorarea șemineului de Crăciun: 11 idei festive

Miresme de brad, scorțișoară sau vin fiert; toate ne duc cu gândul la cea mai frumoasă perioadă din an. Să nu mai spunem de faptul că trosnetul inconfundabil al lemnelor și armonia flăcărilor ne amintesc și ele de o cabană din mijlocul munților, înconjurată de zăpadă. Fără îndoială, este anotimpul de glorie al șemineului. Însă, decorarea șemineului de Crăciun diferă semnificativ ținând cont de funcționalitatea acestuia. Cel mai probabil, un șemineu pe lemne nu va putea fi împodobit cu materiale inflamabile sau lumânări din ceară, însă un șemineu electric sau unul decorativ s-ar putea să suporte obiecte care se comportă bine la temperatura din jurul său. Iată câteva idei despre cum să împodobești un șemineu de Crăciun:

Șemineu cozy și nostalgic

Ce surprinde adevărata esență a Sărbătorilor? Cu siguranță, amintirile create alături de cei dragi. Dacă îți dorești o amenajare plină de căldură, așază fotografii înrămate deasupra șemineului, de preferat, imagini cu efect vintage, pune crengi de brad de jur împrejurul lui și agață într-o parte câteva șosete albe, așa cum sunt cele tricotate. În apropierea șemineului, amplasează un fotoliu îmbrăcat în materiale albe, pufoase și confortabile.

Decor cu lumânări, globuri și crengi de brad

Camera de zi este inima casei, în special, în perioada Sărbătorilor de iarnă. În această încăpere își etalează bradul de Crăciun cei mai mulți oameni. Iar când vine vorba despre amenajarea șemineului în living, bineînțeles că este necesar să folosești cele mai frumoase decorațiuni.

Lumânările amplasate în șfeșnice și suporturi speciale, globurile în diferite culori și mărimi sau crengile de brad, naturale ori artificiale sunt doar câteva dintre lucrurile care te pot ajuta să-ți înfrumusețezi șemineul și, implicit, sufrageria.

Aranjamente florale interesante

Dacă nu știi cum să împodobești un șemineu de Crăciun ca să fie cu adevărat fermecător, îndreaptă-ți atenția spre aranjamentele florale. Frumoasa Crăciuniță este specifică acestei perioade, însă și trandafirii albi sau camelia se numără printre cele mai îndrăgite flori de iarnă. Așadar, poți folosi flori și plante artificiale ca să realizezi aranjamente festive care să încadreze frumos șemineul.

Alb și negru, pentru un spațiu elegant

Pentru mulți, Crăciunul înseamnă culoare. Verde, roșu, auriu, argintiu, alb sau albastru sunt specifice Sărbătorilor de iarnă. Dacă, însă, preferi eleganța, rafinamentul și seriozitatea, optează pentru o amenajare în alb și negru. Există diferite obiecte decorative realizate astfel: îngerași, felinare, suporturi de lumânări etc. Decorațiunile în tonuri de alb și negru se potrivesc de minune într-o casă modernă, contemporană ori într-una în care accentul este pus pe un design vintage.

Un minunat tărâm înghețat

Cum ar fi ca locuința ta să te facă să te gândești la winter wonderland? Dacă ai un șemineu complet alb, pune deasupra sa o oglindă cu ramă albă și decorată cu fulgi de zăpadă sau spray cu efect special. Pune pe marginile șemineului o ghirlandă cu aspect natural de zăpadă, așa cum este modelul Canberra flock. Adaugă nuanțe de albastru și alb în decorul din jur. De pildă, împachetează cadourile pentru bărbați în cutii albastre cu funde albe ori argintii, iar cadourile pentru femei în cutii albe și invers, panglici albastre sau argintii și pune-le jos, lângă șemineu. Toate nuanțele de alb și albastru vor oferi impresia unui peisaj complet înghețat.

Amenajare cu șosete personalizate

Chiar nu trebuie să te gândești prea mult cum împodobești un șemineu de Crăciun atunci când vrei să incluzi în decor renumitele șosete, agățate de blatul acestuia. Optează pentru produse personalizate, în nuanțe de alb, roșu și verde, care să aibă pe ele numele fiecărui membru al familiei plus motive specifice Crăciunului. Se găsesc peste tot și așteaptă doar să fie umplute cu dulciuri și suspendate pe șemineu.

Panglică de globuri în jurul șemineului

Poți să folosești tot felul de decorațiuni pentru șemineu, dar dacă adori globurile ar fi bine să profiți de ele. Globurile din sticlă, plastic ori alte materiale sunt perfecte ca să creezi un adevărat curcubeu pentru decorarea șemineului. Crăciunul este singura sărbătoare care permite folosirea intensă a culorilor, așa că încearcă să realizezi o panglică de globuri cu care să înconjori șemineul. De asemenea, poți suspenda astfel de ornamente în nuanțe și mărimi diferite pe marginea superioară a șemineului.

Șemineu rustic, inspirat din natură

Folosirea unor obiecte decorative și elemente naturale pentru decorarea șemineului de Crăciun este o modalitate excelentă de a-l face să pară festiv, fără să fie copleșitor.

Poți utiliza conuri de brad, ramuri uscate, vaze albe cu crengi verzi, lumânări decorative albe și, în apropierea șemineului, un coș cu lemne și copaci cu leduri, care să adauge o notă perfectă de strălucire.

Căsuța fermecată din povești

Toate obiectele din poveștile fascinante îți pot însufleți casa de Sărbători. Dacă vrei să te simți ca într-un basm, iată cum să împodobești un șemineu de Crăciun: amplasează deasupra acestuia decorațiuni precum căsuțe cu ferestre luminate, cerb sau căprioară, ren, pitic, Moș Crăciun sau om de zăpadă. Pe un fundal înstelat, astfel de lucruri vor scoate în evidență o scenă magică. În general, doar partea superioară a șemineului atrage cu adevărat privirea, așa că încearcă să creezi acolo o pagină dintr-o carte de povești!

Șemineu cu ghirlande minunate

Ghirlandele sunt unele dintre produsele preferate pentru decorarea șemineului de Crăciun. Unele dintre ele sunt luminate cu LED-uri, ca, de exemplu, varianta Bogota. Altele par ninse sau includ flori specifice, așa cum este ghirlanda Crăciuniță. Chiar dacă ele reușesc să ofere pe cont propriu un real spectacol, ghirlandele pot fi și îmbogățite cu globuri, steluțe, conuri de brad, funde, lumânări, diverse decorațiuni de iarnă ori flori de sezon.

Decor eclectic și strălucitor

O coroniță cu LED-uri, înfrumusețată cu flori roșii, pusă pe perete, deasupra șemineului și o ghirlandă care să-l înconjoare, plină cu daruri împachetate în miniatură sunt destul de îndrăznețe. Dacă nu știi cum să împodobești un șemineu de Crăciun, dar vrei să folosești cât mai multe obiecte diferite, mizează pe stilul eclectic. Ai grijă să realizezi un design curajos, plin de lumină și culoare și să obții un „haos organizat”.

Cum să împodobești un șemineu de Crăciun: Decorațiuni de poveste

Să ai un șemineu în locuința ta îți oferă posibilitatea de a crea o ambianță foarte plăcută. Poți să aduci în căminul tău multă căldură, atât la propriu cât și la figurat, mai ales că ai de unde alege decorațiuni cu adevărat uimitoare. Vezi mai departe câteva obiecte care te pot ajuta să creionezi propria poveste de Crăciun:

Ghirlandă Dakota

Atunci când te gândești cum să împodobești un șemineu de Crăciun, primul lucru pe care trebuie să-l iei în calcul este o ghirlandă deosebită. Cele două elemente se îmbină armonios și oferă un decor deosebit. Ghirlanda Dakota include 50 de LED-uri cu lumină caldă, dar poate fi decorată și cu alte obiecte.

Decorațiune lumânare Moș Crăciun cu LED

Moșul este un simbol al Sărbătorilor de iarnă, ceea ce înseamnă că ai nevoie de cel puțin un obiect care să-ți amintească de el. Lumânarea Moș Crăciun cu LED te ajută să aduci magia în apropierea șemineului din casa ta.

Decorațiune Crăciun Tablou cu 4 LED-uri

În cazul în care vrei să ai în apropierea șemineului un decor inedit, optează pentru acest tablou de Crăciun cu 4 LED-uri. Îl poți pune în partea superioară a șemineului, pentru a da impresia unei amenajări de poveste.

Glob muzical cu zăpadă și scenă de iarnă

Cum să împodobești un șemineu de Crăciun fără un glob muzical cu scenă de iarnă?! Acest produs multicolor îi fascinează deopotrivă pe cei mici și pe adulți, așa că ai grijă să-l folosești pentru decorarea șemineului.

Decorațiune sfeșnic 7 lumânări LED

Lumânările fac parte din magia Crăciunului, motiv pentru care ai nevoie de o decorațiune de iarnă în această formă. Luminile înfrumusețează orice decor și scot în evidență eleganța, căldura și armonia casei.

Iarna este perceput ca un anotimp rece și neprietenos, însă în ciuda acestui fapt, aduce și bucurie în suflete. Acum că ai atât de multe idei despre cum să împodobești un șemineu de Crăciun nu-ți mai rămâne decât să te înarmezi cu răbdare și să-i mobilizezi pe cei dragi la amenajarea casei. Cu siguranță, indiferent de vremea de afară, în căminul vostru va domni căldura, liniștea și bucuria; multe dintre aceste sentimente plăcute se vor datora și șemineului, care aduce un aer romantic și primitor.


Lasa un comentariu
Nu exista opinii la acest produs