Ce stim despre jocuri

Tematica jocurilor este foarte vastă. Jocul este o modalitate de petrecere a timpului liber, dar este și un mod de a învăța diverse lucruri utile și a dezvolta aptitudini ca îndemânarea, dar și gândirea strategică sau altele. Ce știm despre jocuri? De exemplu, jocurile de îmbinare a unor piese, pentru a crea un alt obiect sunt dintre cele preferate de cei mici, dar nu numai. Cine nu își dorește, de exemplu să reușească să refacă această formă compusă, de la jocul în formă de stea? Dacă nu rezolvă din prima, exersează până are succes!

Jocuri – de la A la Z

Ce jocuri preferă oamenii? Conform unei simple căutări pe Google, poți observa ca cele mai uzuale ar fi unele jocuri online. Dar nu sunt recomandate din punct de vedere al sănătății celor ce le folosesc. Sunt jocuri si jocuri… Jocurile mintii, ale spiritului, pot dezvolta gândirea, capacitatea de organizare, pot dezvolta abilități care sunt de mare folos în viața din secolul al XXI-lea. Tehnologia poate fi combinată cu jocurile fizice și se va observa echilibrul de care cu toții avem nevoie.

Studiile au dovedit ca jocurile pe calculator pot fi nocive dacă sunt petrecute prea multe ore la calculator, prea dedicate actiunii jocului.  La mijlocul anului 2018, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a elaborat Revizia nr. 11 a Clasificării Internaționale a Bolilor (11th Revision of the International Classification of Diseases) (ICD-11). În acest document a fost introdus și definit sindromul „gaming disorder” sau adicția de jocuri video. Retras din lumea înconjurătoare, în lumea lui, orice persoana poate deveni un caz supus acestei boli.  De aceea, noi recomandăm jocurile clasice, care pe lângă faptul că aduc aproape prietenii sau familia, mai descrețesc și frunțile, prin amuzamentul acestora.

Jocurile de societate sunt dintre cele pe care majoritatea populației le folosește deseori, la o seara plăcută în familie. Copiii socializează cu mare plăcere la jocuri specifice fiecărei vârste, aceste jocuri pentru copii fiind create și dezvoltate și cu ajutorul unor specialiști în psihologie. Jocuri în 2 sau jocuri în 4, cu implicarea unor strategii și tactici, sau simple jocuri cu zaruri și deplasarea pe tabla de joc.

Ce alte jocuri există? O multitudine de variante, de la un joc de carti, jocuri cu bile, jocuri logice, jocuri de construit, jocuri fără net care atrag datorită farmecului lor aparte.

Jocuri distractive la Decor Trendy

Decor Trendy a inclus în oferta de produse și jocuri minunate pentru copiii și pentru cei mai mari, ca acest Joc darts cu dublă față 42 cm, foarte apreciat în baruri sau alte locuri în care bărbații petrec ceva timp liber.

Jocul a apărut cu secole în urmă, în Insulele Britanice. Până în prezent, darts este un joc tradițional care este jucat în pub-uri din Marea Britanie, Olanda, Statele Unite ale Americii, dar și în România a devenit popular. În plus darts se joacă și la nivel profesionist.

Dacă vrei să vezi mai multe detalii, precum și regulamentul acestuia, intră la darts 😊.

Jocuri de familie, un joc de constructie sau jocuri din lemn – toate sunt minunate

Dacă simți nevoia de relaxare, acest Set puzzle asortat cu 10 piese, cu cuburi transparente și bile, poate fi de ajutor.

Set de desen în casetă de lemn, jocuri distractive, jocuri de societate sau jocuri de inteligență

Cele mai faine jocuri de desenat, set de desen cu cutie de lemn și alte jocuri pentru acasă te așteaptă să le descoperi online pe decortrendy.ro.  În cadrul întregii istorii umane, oamenii au folosit seturi de desen de toate tipurile. Până la cele care acum au culori superbe, minunate – îndemn la creații artistice mai simple sau mai complexe… Jocurile pentru copii, ca acest set pentru desenat îi ajută pe copii să descopere artele vizuale în toate formele sale, prin deprinderea unor tehnici de desenare încă de mic. Poate utiliza cu cele 66 piese din acest set minunat, desenând cu drag tot ce iși dorește!

Jocuri fără internet

Alege jocuri multe, jocuri tari foarte apreciate acum, în această perioadă când #staiAcasă și ai nevoie de jocuri distractive.

Băieții se pot relaxa la jocuri sportive, jocuri cu fotbal, la un joc de fotbal de masă, de ce nu? Acum sunt multiple solutii de distracție pentru toti, de la mic la mare. Toți cei din familie se pot distra cu ceea ce li se potrivește!

Ce știm despre jocuri? Cel mai jucat joc din lume?

Care să fie…

Poate fi sah, poate fi jocul de cărți… Sau Rummy, unul dintre preferatele la capitolul jocuri pentru acasa. Sau table. Multe opinii, multe răspunsuri… Unele subiective, alte generaliste.

Oricare ar fi, un adevăr s-a descoperit, și nu de acum: joaca, niște jocuri, dezvoltă inteligența și dezvoltarea copiilor. Iar dacă este fără implicarea unui ecran de telefon, laptop sau tabletă, va fi perfect!

Nu sunt comentarii

Lasă un răspuns

Tastează și apasă Enter pentru căutare

Coș de cumpărături

Niciun produs în coș.